Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Asıl "Hadise" puanlamada

Asıl "Hadise" puanlamada
 

54. Eurovision Şarkı Yarışması Moskova'yı Avrupa ekranlarına taşırken, şarkıcımız Hadise -aylardır dillerde dolaşan- stüdyo kaydından daha vasat bir performansla 4. oldu.

Son günlerde, sesini de etkileyen rahatsızlığını tam olarak üstünden atamadığını hissetmek zor olmadı açıkçası. Gel gör ki, puanlamanın dün akşamki performansın ne derece karşılığı olduğu herkesçe tartışılan bir gerçek.

Yıllardır tartışılan sınır ve/veya mental komşulukların öne çıktığı puanlama sistemi dün akşam, %50'sini jüri değerlendirmesinin oluşturacağı yeni bir sisteme bırakmıştı yerini.

Biz kendi adımıza jüri oylarının etkisini en çok yıllarca 12 puanına alıştığımız Almanya ve Hollanda'da gördük. Dün gece Almanya'da iki, Hollanda'da 4 kayıp puanımız vardı.

Yılardır süregelen, kuzey ülkelerinin, Rus ekolünün birbirini beslediği, İspanya'nın Portekiz'e, Yunanistan'ın G. Kıbrıs'a, Romanya'nın Moldova'ya ve bizim de Azerbaycan'a yaptığımız "al gülüm ver gülüm" ler dün gecenin de stratejik (!) puan sistematiğini oluşturuyordu.

Finalde yarışan ülkelerin profili incelendiğinde Kuzey Avrupa ülkelerinin sayıca fazla olması, -Norveç'in birinciliğini değilse de- İzlanda'nın ikinciliğini gün gibi aşikar hale getiriyordu. Norveç, aldığı rekor puan ve her coğrafyanın desteği ile bu sistematiğin torpili olmadan zirveye yerleşti dün gece.

Gecenin sürpriz puanı ise İngiltere'den gelen 12 puanımızdı. Rumlar bize yine oy vermezken, Ermenistan'dan gelen 4 puan ise sürprizdi.

Geçtiğimiz birkaç yılın aksine en yüklü oylarımız bu sene Ermenistan, Yunanistan gibi ülkelere değil, akraba ülkeler Azerbaycan, Arnavutluk ve Bosna Hersek'e gitti.

Son yıllarında, ilk sıralarda tamamlamaya alıştığımız Eurovision dün akşamki skor neticesinde de bizim ilgimizi çekmeye devam edecek gibi görünüyor. Sistemi eleştirileri devam ededursun, yarışma yılda bir kez Avrupa'ya heyecan dağıtmayı sürdürecek.

Hadise'yi 4.lüğü için tebrik ediyor, başarılarının devamını umuyoruz.

Teşekkürler Hadise.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..