Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Asıl hedef Türkiye!

Asıl hedef Türkiye!
 

İnanılmaz olaylar yaşanıyor ülkemizde. Daha doğrusu bölgemizde. Öyle dümenler dönüyor ki, uzun uzun düşünmek gerekiyor anlamak için. Zaten yıllardır düşünmesi pek istenmeyen ülkem insanı, düşünmeye başladı. Ama yine yanlış yönde. Şehrazat Onur ile aynı eve taşınır mı? Menekşe ile Halil'in çocuğu olur mu? Yaprak Dökümü Ferhunde kocasını aldatacak mı?.. İşte bunları düşünüyoruz. Bir de medya organlarının yalan yanlış ve taraflı haberleriyle olayları hatalı öğreniyor, hatta bir çoğunu hiç öğrenmiyoruz. Biz bunlarla ayakta uyutulurken neler mi oluyor?

Darbe üstüne darbe yediğini duyduğumuz PKK, sınır karakolumuzu basıp 6 askerimizi şehit ediyor. Bahar ile birlikte birer birer şehitler gelmeye başlıyor. Peki bize anlık istihbarat veren ABD uyduları ve uçakları, karakola kadar gelen kalabalık terörist grubu neden farketmedi ve bize bildirmedi? Uyduları mı arıza yaptı? Yoksa anlık istihbarat ters işleyip PKK'ya mı gidiyor?

TSK dağlarda olanca gücüyle mücadele ediyor, operasyonlar düzenliyor va başarıları da elde ediyor. Ama burnumuzun dibindeki Barzani ve onun hamisi ABD, PKK'dan daha büyük bir tehlike arz ediyor. Şehirlerde Apo posterli insanlar geziyor, nutuklar atıyor. İstihbarata filan da gerek yok, aleni PKK propagandası yapıyorlar. Peki dağda mücadele eden Devletimiz, şehirdeki bu adamları görmüyor mu? Yoksa görüp te bir şey mi diyemiyor? Daha doğrusu kim dedirtmiyor?

Türkiye içinde Barzani'nin ajanları yakalanıyor. Üstelik biri eski olmak üzere ikisi korucu. Yani devletten maaş alıyor. Yakalanan ajanlar askeri birlik ve karakolların fotoğraflarını verdiklerini söylüyorlar. Peki kadim dostumuz Barzani efendi, bizim askeri bilgilerimizle neden bu kadar ilgileniyor? Sakın PKK'ya istihbarat bilgisi veriyor olmasın? Yoksa teknik açıdan inşaatlarımızı inceleyip, yapı konusunda bize bilgi mi verecek?

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, "PKK Kürt halkına zarar veriyor" sözleri büyük yankı buldu. Çoğu kimse de buna sevindi. Ama bu açıklamayı nerede yaptığına kimse dikkat etmiyor. Açıklama Irak'ta yapılmıştır. Barzani'nin yanında. Bazı söylentiler Barzani ve PKK'nın petrol paylaşımı dolayısıyla ters düştüğünü belirtiyor. Bazı teorilere göre de ABD, PKK'nın Barzani'ye biat etmesini, bu yolla büyük kürdistanı kuracaklarını söylemiş. Ama PKK petrolden pay isteyince işler değişmiş. Hatta TSK operasyonlarından kaçan bazı PKK'lılar Barzani'ye biat ediyorlarmış. Acaba DTP'de mi böyle bir fikir içinde? Bu açıklamanın anlamı bu mu?

Konuşulanlar bunlar. Bende sadece duyuyor ve izliyorum. TV'den, internetten takip ediyor, yorumları dinliyorum. Bilmem doğru, bilmem yanlış. Tek bir şey biliyorum hiç de iyiye gitmiyoruz. Ne dış siyaset, ne iç siyaset, ne de ekonomik açıdan. Üzerimizde büyük oyunlar oynanıyor. Halkımın büyük çoğunluğu, kendisine dokunmayan yılana bulaşmıyor. Ama yarın bu yılan hepimize dokunacak, bunu unutuyor.

Ülkemiz çok zengin. Hem yer üstü, hem de yeraltı kaynaklarıyla. Bugün Irak ve İran'ın başındaki belalar, yarın Suriye ve Türkiye'ye gelmeyecek sanmayın. Yıllar önce birlikte çalıştığım bir İngiliz mühendis, bana büyük ortadoğu projesinin haritasını çizmiş ve Türkiye'yi işaretleyip; "asıl hedef burası" demişti. Hatta bu savaşın dinle ilgisi olmadığını, azalan enerji kaynakları savaşı olduğunu belirtmişti. Şimdi bu hedef daha da netleşiyor.

Lütfen uyumayalım...

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..