Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '11

 
Kategori
Haber
 

Aşılanan korkular

Aşılanan korkular
 

Ülkemiz normalleşmek için çok çalışıyor. Bu o kadar kolay olmayacak gibi. Zira insanların bazı korkuları var. Aslında bu korkular insanlarımızın kendisinden değil dış etkenlerden kaynaklanmakta ve sürekli olarak aşılanmaya devam edilmekte. 

Nerden çıktı diyeceksiniz? Geçenlerde samimi olduğum bir arkadaşım, rejimin değişeceğini ve insanların zorla kapatılacağını ve bir takım zorba kuralların getirileceğini söyledi. Ben de nasıl böyle bir kanıya vardığını sordum. Çevrede böyle bir korkunun körüklenmeye devam ettiğini söyledi. 

Aslına bakarsanız bunu duyduğumda şok oldum. Çünkü insanların kolay kolay değişmeyecek bazı konular üzerinde neden bu kadar büyük korkulara kapıldıklarını anlamış değilim. 

Bir ortadoğu ülkesi gibi sürekli korkular körüklenmiş, bağımlılık yaratmak için aşılara devam edilmiş. Peki bu korkuları gün yüzüne çıkartacak ülkemizde katı gelişmeler olmuş mudur? Bilinen bir rejim sıkıntımız yoktur. İnsanlar zorla kapalı kıyafetlerin içine sokulmuş mudur? Hayır. 

Şu bir gerçek ki Türkiye sosyo ekonomik yapısı ve kültürel ve dini değerleri ile tam bir mozaik ülkedir. Üç dinin nadir olarak bir arada yaşadığı bunların içinde ise cemaat ve mezheplerin olduğu bunun dışında ise etnik kökenleri farklı toplulukların olduğu nadir ülkelerdendir. Kimse kimseyi zorla bir kalıbın içine sokmamıştır. Tabiatı dolayısıylada sokamaz da. 

Fakat şu bir gerçek ki bu yapı avantajlarının yanında dezavantajları da beraberinde getirmektedir. Ülkemizin gelişmesini istemeyen fakat geriye de gitmesini istemeyen güçler tarafından bu yapısal özellikler sürekli kullanılmıştır. Yaraları sürekli kazıyarak taze tutmak onlar için en iyi olanıdır. Yara iyileşir ve hasta ayağa kalkarsa onu kontrol etmek imkansızlaşır. 

Gerçek olan budur. Diğer bütün korkular sunidir ve gün gelecek kendiliğinden sona erecektir. Ülkemizin ve insanlarımızın bundan emin olması gerekmektedir. Herşeyden önce biribirimize güvenmeli ve bağlarımızı kuvvetlendirmeliyiz. 

Bu korkulara karşı tedavi süreci hızlanmalı normalleşme süreci süratle tamamlanmalıdır. Bunu yapacak güç kendi içimizde vardır. 

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..