Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

26 Eylül '11

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Aşıların zararları hakkında bilgi edinebileceğiniz kaynaklar

Aşıların zararları hakkında bilgi edinebileceğiniz kaynaklar
 

Bağışıklık sistemi hakkında 21. yüzyılda bile çok az bilgi sahibiyiz. Bebek bağışıklık sistemi hakkında ise daha bile az biliyoruz. Aşıların içindeki onca virüs ve zehirli  maddeye rağmen “uygulayan"ların son derece “güvenli” olduğunu söylemesi ve aşı uygulaması son derece kuşku uyandırıcı. İşin enteresan tarafı ciddi aşı üretici firmaları ve konuda söz sahibi kişilerin aşı uygulamalarından çocuklarını uzak tutması. Öte yandan Jim Carrey gibi aşı sonrası çocuğunda oluşan otizm için aşı firmasına dava açmış ünlüler de var. Hatta kazanılan davalar daha geçenlerde oldu.Tabii doğal olarak çok ses getirmedi. Aşağıda size aşıların yan etkileri konusunda bilgi edinebileceğiniz kaynakları sunuyorum.

Kaynak 1: Türkçe Blog

İlk olarak hızlıca konuya hakim olmak isterseniz Kanada’ya taşınan aşıları araştıran bir Türk annenin Türkçe blogunu inceleyebilirsiniz. Linki burada: http://www.asihakkinda.com

Kaynak 2: Online kurs

6 senedir insanlarda ve hayvanlarda aşı reaksiyonları ile ilgili okuyorum, son 3 senedir aşılar hakkında online dersler aldım. Size çok şey öğrendiğim 1950 doğumlu Amerikalı hemşire Sheri Nakken’in sitesine bakmanızı öneririm. İngilizce olarak Vaccine Dangers (Aşı Tehlikeleri) ve Childhood Diseases (Çocuk hastalıkları) online kursları yanısıra çocuk hastalıklarında güvenle kullanabileceğinizi homeopati online kursları var. Bunların her biri bir kaç ay sürüyor ve bütçeye uygun fiyatlarda 30-60 USD arasında. Her kursta en az 300 e-posta gönderiyor. 1000 saatlik okuma var. Bilgi için: http://www.nccn.net/~wwithin/vaccine.htm

Kaynak 3: Yahoo Grupları

Yahoogroups üzerinde çok ciddi bir vaccinations (aşılamalar) grubu var. http://groups.yahoo.com/group/Vaccinations

Mağdur binlerce aile buluşuyor. En son baktığımda 3203 üyesi vardı. İngilizce takip ederim diyorsanız gruba üye olarak ilk çocuklarını aşılatan, sonrakileri yan etkilerini görünce aşılatmayan veya hiç aşısız çocuk büyüten ailelerin anlattıklarını okuyun. Hastalıklarda kullandıkları yöntemler genelde doğal beslenme, doğal reçeteler, homeopati, şiropraktörler, naturopatlar oluyor.

Sadece aşılar hakkında makaleler okumak isterseniz http://groups.yahoo.com/group/vaccineinfo‘yu inceleyebilirsiniz. Gruba 1999’tan başlayarak çok fazla doküman eklenmiş.

Kaynak 4: Kitaplar

Kitap olarak size Neil Z. Miller “Vaccines, Are they really safe and effective?” okumanızı öneririm. Oldukça kısa 127 sayfa ve 900 makaleye refere ederek yazılmış. Yazarın ayrıca detaylı daha kalın Sheri Nakken’in online aşı tehlikeleri kursunda kullandığı “Vaccine Safety Manual for Concerned Families and Health Practitioners: Guide to Immunization Risks and Protection” adlı bir kitabı da var.

Kaynak 5: Web linkleri

Aşılar hakkında şimdiye kadar topladığım linklerden bazıları:

http://www.nvic.orgABD Ulusal Aşı Bilgilendirme Merkezi (İngilizce)

http://www.whale.to/vaccines.htmlAşılar hakkında bloglar, kitaplar, doktorların yorumları, zarar görmüş aileler, gruplar, makaleler, pek çok şey. (İngilizce)

http://www.informationliberation.com/?id=13924Dr. Viera Scheibner, Ph.D. aşıların bilinmeyen yönleri ve hastalıklarla ilişkilerini anlatığı video. (İngilizce)

http://www.vaccinesafety.edu/package_inserts.htmDoktor uygularken aşıların paketlerine prospektüslerini hiç bakmayız. Bu sitede hangi firma hangi aşıya ne yazmış görebilirsiniz. (İngilizce)

http://www.alternamoms.com/vac.htmlGenel olarak aşılar hakkında içeriklerinde neler var, bunlar ne işe yarıyor, kitaplar. (İngilizce)

http://www.curezone.com/topic/vaccination/Aşılar hakkında forum, bilgileri, makaleler, zararları. (İngilizce)

http://www.healingourchildren.org/vaccine_side_effects.htmAşı yan etkileri video. (İngilizce)

Benzer konuları merak ediyorsanız: http://dogalanneyim.blogspot.com
Hayvanlarla ilgili doğal konular için: http://bashico.blogspot.com

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..