Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '10

 
Kategori
Kitap
 

Aşiret Yazarı İzol’a, İngiltere’den davet...

Aşiret Yazarı İzol’a, İngiltere’den davet...
 

Aşiret Yazarı Hamit İzol'a,İngiltere'den davet geldi.


Mersin’in tanınmış Turizmci, Gazeteci-Yazar ve Spor adamı Sultaşa Otel sahibi Hamit İzol’’Aşiret ve Öteki Yüzü’’kitabı ile dünya çapında üne kavuştu.

Cumhuriyet gazetesi Londra temsilcisi Mustafa K.Erdemol ile Sultaşa Otel’inde bir araya gelen İzol’a, İngiltere’den davet geldi.

“GERÇEKLERİ ÇARPITMADAN YANSITMIŞ”

Cumhuriyet gazetesi Londra temsilciliğinin yanı sıra şuan ki yeni kitabı ‘Aklını Yetiren’ kitabı ile büyük yankı uyandıran Erdemol, İzol’un “Aşiret ve Öteki Yüzü” kitabını büyük bir ilgi ile okuduğunu söyledi.

Erdemol, “ İzol kitabında aşiret yaşamını büyük bir ustalıkla, yalın ve çarpıcı gerçeklerle objektif olarak dile getirmiştir. Bizim yıllarca söylediğimiz ve parmak bastığımız aşiret ve kan davası ilişkilerinin insanları nasıl yok ettiğini bir kez daha göz önüne sermiştir. Bu yüzden Hamit İzol gibi değerlere sahip çıkmak gerekiyor. Bu kitapla, hayatın zorlu yaşamını kendine düstur edinerek geleceğe çok büyük ışık tutmuştur. Yine bu kitabı ile öğrenim hayatında yaşadığı sıkıntıları, yeni nesillerin çekmemesi için tavsiye de bulunmuştur” dedi.

“BÜYÜK BİR ONUR DUYDUM”

İngiltere’den gelen davetten büyük bir onur duyduğunu kaydeden Turizmci, Gazeteci-Yazar ve Spor adamı Hamit İzol, özellikle Güneydoğu’da yüz yıllardır yaşanan kan davası ve aşiret ilişkilerinin gün ışığına çıkması için büyük bir çaba harcadığını ifade etti.

İzol, “ Cumhuriyet gazetesi İngiltere temsilcisi Mustafa Erdemol, gazeteciliğini takdir ettiğim bir isim. Erdemol, gerçek bir Türkiye sevdalısı, ilerici, aydın ve çağdaş bir isim. Özellikle yeni kitabı ‘Aklını yitiren’ kitabını büyük bir keyifle okudum ve herkesin okumasını tavsiye ederim. Erdemol’un beni İngiltere’ye davet etmesi, bana büyük bir onur verdi ve en kısa zamanda İngiltere’ye gideceğim” diye konuştu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..