Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Aşırı büyük göğüsler

Aşırı büyük göğüsler kadınlar fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olabiliyor.  Fiziksel rahatsızlıkların başında kronik sırt ve bel ağrısı, omurga eğriliği (skolyoz), hareket kısıtlılığı, pişik, olduğundan daha kilolu ve yaşlı görünme, kıyafet bulma sıkıntısı gibi sorunlara yol açarken, psikolojik olarak da özgüven düşüklüğü ile mutsuzluğa sebep olabiliyor.

Meme küçültme estetiği kadınları mutlu ediyor.

Meme küçültme estetiği ile ortalama 2 saat içinde ideal meme ölçüsüne ve daha estetik bir görünüme sahip olmak mümkün. Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilen operasyon ile göğüslerdeki meme dokusu fazlalığı alınabilir. Meme dokusu fazlalığı alınırken mümkün olduğunca memelerin süt bezi kanalları gibi doğal işlevinin korunması sağlanır. Kesiler iki türlü açılabilir. Bunlardan birisi göğüslerin alt kısmından yapılan ters T şeklinde kesiler, diğeri ise göğüs uçlarındaki areola denilen koyu alanın çevresinden açılabilir. Estetik dikişler ile kesilerin görünürlüğü azaltılabilir. İyileşme devam ettikçe izler daha da belirsiz bir hal alır. Operasyonun ardından hastanın en az 20 gün boyunca destekleyici özel bir sutyen giymesi tavsiye edilir. Hastanede bir gece kalınması gerekebilir. Çalışmak durumunda olan hastalar bir hafta içinde işlerine dönebilirler. 1-2 ay boyunca ağır bir şeyler kaldırılmamalı, hafif yürüyüşler yapıp ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır.

Meme küçültme estetiği hareket kabiliyetini arttırır.

Kadınların olduğundan daha yaşlı ve kilolu görünmesine neden olan aşırı büyük göğüslerden kurtulmak, kadınları fiziksel ve psikolojik açıdan kendilerini daha enerjik hissetmelerine yardımcı olur. Ayrıca kronik hale gelen sırt ve bel ağrısı şikayetleri de ortadan kalkar. Bele binen yük azalacağı için hastanın hareket kabiliyeti ve hareket etme isteği artar.  En önemlisi ise kadınlar istediği kıyafeti seçebilir, özgürce giyebilir, spor yapabilir, kısacası kendisini daha özgüvenli ve mutlu hissedebilir.

 

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..