Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Aşırı Terleme Sorunu

Aşırı Terleme Sorunu
 

aşırı terleme


Sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya kalan bir çok kişi çözüm için bir çok yöntem denemektedir. Genel olarak bakıldığında insan sağlığı için yararlı olan terleme, aşırı olduğunda ise ciddi sağlık sorunlarının habercisidir. Kalp rahatsızlığından tansiyon hastalığına varıncaya kadar bir çok şikayeti beraberinde getiren aşırı terleme sorunu için bugün sizlere bir kaç bilgi vereceğim.

Kadın erkek fark etmeksizin her yaş grubundaki kişilerde rastlanan aşırı terleme, gün boyu rahatsızlık verici bir görüntü ve kokuya neden olabiliyor. Temel görevi insan vücut ısısını belirli bir düzeyde tutmaya yarayan fizyolojik bir olay olan terleme, sağlıklı bir insanda normalde günde ortalama 100 cc miktarında vücuttan atılmaktadır. Normalde diyorum çünkü spor yapmak ve efor sarf etmek bu miktarı oldukça arttırmaktadır. Aşırı terleme sorunu yaşayanların ortak şikayeti ise avuç içlerinin olağandan fazla terliyor olmasıdır, bunun nedeni ise bu bölgede yer alan ter bezlerinin miktarının çok olmasıdır.

Terin içeriği su ve potasyumdan oluşmaktadır ancak kötü kokunun oluşmasını gün boyunca yapılan aktiviteler ve tüketilen gıdalar oluşturmaktadır. Bunu önlemek için kullanılan bazı kozmetik ürünler kısa vadede çözüm üretse de uygulanan bölgedeki ter bezlerinin tıkanmasına buda farklı cilt rahatsızlıklarına neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca aşırı terleme yüzünden vücut aşırı su kaybı yaşar ve yorgunluk, halsizlik gibi çeşitli sorunlara da neden olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre aşırı terleme şikayeti olanların kalp krizi geçirme riskinin daha çok olduğu tespit edilmiştir.

Aşırı terlemeye kesin çözüm olarak ise iki seçenek bulunmaktadır. Bunların birincisi ilaç yöntemidir, vücut ısısını dengeleyen ve fazla terlemeyi önleyen bu ilaçlar sayesinde aşırı terleme rahatsızlığından kurtulabilirsiniz bir diğer seçenek ise ilaç tedavisine olumlu yanıt vermeyen hastalarda kullanılmaktadır. Cerrahi bir işlem olan bu yöntemde aşırı terleyen bezlerin alınması ile gerçekleşir.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
 

ESTETİK PLASTİK CERRAHİ UZMANI

http://www.myraestetik.com/yaz-aylarinin-ortak-sorunu-asiri-terleme

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..