Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Asırlık Ağaç Binayı ikiye böldü

Asırlık Ağaç Binayı ikiye böldü
 

1968 yılında inşa edilerek birçok özel sektöre hizmet eden ve şimdilerde Ordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi yapının içinden çıkan asırlık çam ağacı bu binanın adeta sembolü haline gelerek herkesin dikkatini çekiyor

Birçok ağaç katliamı haberlerinin arasında alkışı hak edercesine Ordu’nun sahilinde yer alan bu tarihi yapının çoğu binadan önemli bir ayrıcalığı bulunuyor. Yaklaşık 44 yıl önce inşa edilirken tam inşaat alanının ortasında bulunan çam ağacının kesilmemesi sonucuyla başlayan bu serüven şimdilerde oldukça uzun bir boyuta ulaşmış durumda.

Birçok özel sektörün bulunduğu ve şimdilerde Ordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kullanılan bu binanın bir odası hem çalışan personele hem de asırlık çam ağacına ait durumda. Zabıta trafik ekiplerinin ve teknik elektrikçilerin bulunduğu odada yer alan asırlık çam ağacının tüm bakımıyla da çalışan personel ilgileniyor.

Çam ağacıyla aynı odada yer alan personellerden Güven Kabataş ve Celal Şimşek ağaç ile aynı odada bulunmaktan dolayı bir sıkıntı yaşamadıklarını ve kendilerini herkesin çalıştığı diğer odalardan daha farklı bir yerde çalıştıklarını hissettiklerini belirterek şimdilerde kendilerinin nasıl bu ağaç ile ilgileniyorlarsa bundan sonra gelecek belediye personellerinin de aynı şekilde bu asırlık ağaca özen göstermeleri gerektiğini belirttiler.

Çevrede yaşayan insanlardan bazıları ise inşaat yıllarını hatırladıklarını belirterek ağacın bina inşaatı sırasında 4 metre civarında olduğunu ve şimdilerde bu ağacı böyle büyümüş gördükçe mutlu olduklarını söylediler.

 

AFİŞ Efecan Yılmaz (Özel Haber)

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..