Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk... Aşk... Aşk...

''Hiç!

Koskoca bir hiçlik işte

Yüzüme neşeleri bağışlarken İç'ime bir damla azad ediyorum

Gerçeklerimi gerçekliğinle orada incecik noktalarda buluşturuyorum

Ötesi yok!

Ben ölüyorum

Ölürken Kelime-i Şehadet getiriyorum

''Seni Seviyorum'' ''

Aşk gözyaşıdır: Hayatın anlamı ve değeri göz yaşlarında saklıdır. Umutsuz bir gece de, ıssızlığın kollarına uzanırken o tek damla aşkın tanımıdır.

Aşk acı çekmektir: Varlığında hissedilmezken yokluğuyla gün ışığına çıkar yüreğin gerilmesiyle çarmıhlara. Yüreğin ateşlere atılırken aşk acının ta kendisidir.

Aşk yalnızlıktır: Soğuk bir gecede tekbaşına kıvranırken yürek odan da aşkı duyumsarsın. Anılar gelir gözünün önüne, ellerin doludur anıların içinde. İşte yalnızsın aşkın varoluşundasın.

Aşk ölmektir: O yitip gittiğinde gözlerinin önünden hayali avutur yüreğini, özlem dolu dakikalar senin yavaş yavaş tüketir. Bedenin yaşasa da ruhun ölmektedir. Aşk ölümün kendisidir.

Aşk var oluştur: Yalnızlıkta bir hiç olduğunu düşünürsün. Anlamlar yükler yüreğine sevgili, hayatı sunar pencerelerinden yürek koridorlarına o zaman anlarsın aşk var oluştur.

Aşk yansımadır: Sevgilinin yüreği bir ayna olur yüreğine, hissedişlerin dökülür incecik sözcüklerin içinde ve sana çarpar  yüreğinin köşelerine ve farkındalığı yakalarsın ki aşk bir yansımadır.

Aşk umuttur: Umudun en yücesi sevginin içinde barınmaktadır. En olunmadık köprüleri kurarsın düşlerinde, imkansızlığı giyinirsin yüreğinle ve bir ışık yanar ötelerde aşk umuttur.

Aşk sonsuzluktur: Sınırsızlığı ve ebediyeti aşkın içinde yakalarsın. Sonsuz bir yol aralanır düşlerinde ve ötesinin sınırsızlığını görüverirsin yüreğinde ve bilirsin ki aşk sonsuzluktur.

Aşk mutluluktur: En yüce gülüş izi aşkın varoluşunda ve aşkın yaşanışın da gerçekleşir, özgürlüğün içinde mutluluğa boyarsın kanatlarını ve anlarsın ki aşk mutluluğun en yücesidir.

Aşk ilahidir: Aşk O'nun kendisidir. Bir çok zorlu yolculuğun sonunda, dönerken kendine büyük bir aşkla, kutsanırken ilahi sularla, aşk varlığının en derin sırlarında ilahi bir yaşamdır. Bu yaşamda görürsün ki aşk ilahidir.

Aşk insanın kendisidir: Yüreğin dalgalanırken uzaklara ve ararken sevginin yücesini daracık koridorlarında birden tanışırsın aynalarda ve aynalar kırılırken aşk kapıları açılırken önünde görürsün ki aşk yüreğindir.

Aşk...

Aşk...

Aşk...

HER ŞEYDİR.

Aşk hayatın ta kendisidir. Hayatın içinde yer alan tüm duygular aşkın içinde yer alır.   Aşk da tüm bunlar abartılı şekilde yaşanır.  Gözyaşları kahkahalar sevinç,   üzüntü   her şey abartılı yaşanır.

Evet Aşk acıtır, aşk kor ateş gibi yakar, aşk coşturur, aşk heyecan verir, aşk kıpır kıpır yerinde durutmaz insanı, fırtınalar koparır, bedebinizi saran yaşam enerjisi halini alır.

Aşkın zamanı yoktur. Hep hazırlıksız yakalar insanı. Aşk hayattaki tüm zorluklara rağmen baş etme yürekliliğidir. Yeniden bir hayata geçebilme yolu.

Bir tanımı yapılabilseydi bir kaç cümle ile tanımını yapıp geçerdim. Lakin sonsuzluğu anlatmak kadar güç ne olabilir ki, insanın kendisini anlatması kadar güç ne olabilir ki, insanın özünü anlatması kadar güç ne olabilir ki... Hiç birşey... Ve hiç birşey her şeyi barındırıyor yüreğinde. Sözcüklerin tükendiği noktada, gözlerinden yansıyanla ifade edilebilen hangi duygu var ki gerçekte...Tarifi yoktur aslında hissetmek yaşamak gerek….

İnsan birini bağlanır tamamen saf duygularıyla. O kadar derinden yaşar ki bu duyguları adına ''Aşk'' derler. Bazen bu duygular içindeyken ayrılık kaçınılmazdır. Ve aşk işte bu nokta da kendini gösterir. Gece kıvranışlarında, yalnızlığın kollarında, yüreğini gererken aşkın büyüklüğüne defalarca şahit olursun. Bir zaman şu farkındalığa varabilirsen aşk senin için ötesi anlamlarla yüklü olur ve mutlulukta bu kapının ardındadır. Aşk, önce yüreğinin yansımadır sonra daha üst boyutun farkındalığına vardığında O'nun yansıması olduğunun.

''Aşk''

Sözcükler tükenir ya hani seni düşünürüm işte

Sende var ederim kendimi aşkımızın ince köşesinde

Yıllarca seni aramışım sevgi içinde

Şimdi sevişirken

Geçmişe küçük bir gülümseme...

Bu yazıda da olduğu gibi bireysellik olarak yansıyan bu gibi yazılarda O'na dair bir sesleniş vardır. Kimi bireyselliğini görür kimi İlahi Aşk'ı. Değişir kişinin yaşadığı hislere göre, farklı farklı kefelere konur yürek gözünde. İlhan İrem'inde yaptığı gibi. Her yürek almak istediğini alıyor o parçalardan... Ama bir şey var ki Aşk kokuyor her zerrede, her nefes alışta... Şah damarımızdan daha yakınken ne olabilir ki ötesinde!

Son cümlemi yine en yüce kelimeyle gerçekleştiriyorum. ''SENİ SEVİYORUM''.

 

Işık ve Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 3
: 164
Kayıt tarihi
: 05.01.12
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Mezunu. İletişim Danışmanlık şirketinde çalışıyor... Yaz..