Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk, aşk, aşk

Aşk, aşk, aşk
 

Bütün sevdiklerini inkar ettirir aşk. Her şeyden vaz geçirtir. Denizde gemiler batırır. Yelkenler yaktırır aşk. Delirtir. İmkansızı bilmez o. İnsan olduğunu hatırlarsın. Sadece aşk da çıkar ilişkisi yoktur. Her şeyini ama her şeyini ona sevgiline vermek istersin. Bir ailede bile böyle bir sevgi seli yaşanması görülmüş mü? Sadece aşk insanı korkusuz yapar. Aşk intiharlar yapar. Yanındayken bile özlettirir sevdiğini aşk. Doyamamaktır aşk. Ne yapsan ne etsen sevgiyi kana kana içememektir. On yıl da sürse üç yılda doyamamak sürekli… Hep azıcıktır tadı damağında kalan. Hangi başka bir duygu bir insanı kör eder? Bir insanı daha fazla geliştirebilecek başka bir duygu var mı? Acılardan kaçılıp aşktan vazgeçilebilir mi? Acıları tatmak, açığı kapatmak gerek.

Çok büyük zorluklarla kimselerin cesaret edemediği en tepelere çıkıp insanlara oradan bakabilmektir aşk. Diğerleri aşağıda ki güvenli yaşamlarına zorluklara katlanmadan, doğal normal ilişkilerine devam ederler. Aşağıdakiler senin ne gördüğünü nasıl gördüğünü bilemezler. Ne gereği var ki derler. Onlar hep birlikte o düzlükte hiç o en yüksekten bakma cesaretine, güzelliğine şansına sahip olmadan geçip giderler. O en tepedeki aşık da gördükleri ve anladıkları karşısında aşağıdakilerin ne kadar şansız olduğunu düşünür. Kaç kişi dünyayı buradan bu şekilde görebilmiştir ki diye düşünür.

İnsanın bütün doğal dürtülerini aşk siler. Aşk dürtülerle duyguların ayrımını belirler, söyler. Aşk iki kişiliktir derler ya; yalan aşk tek kişiliktir. Aşık olursun, sen seçemezsin, sen bilemezsin kime aşık olacağını. Karşındaki seni görmese de, istemese de, birlikte olmanız imkansız ise bile sen yanar kavrulursun. Aşka mantıkla yaklaşamazsın.

Her şeye sevgi duyabilir insan. Kuşa, köpeğe, dünyaya, arkadaşına, birlikte yaşadıklarına anneye babaya vs. Aşkın içinde insanın duyabileceği tüm sevgileri taşır. Sevgilisine her şeyim dedirtir. Her şey ne demektir. İnsan aşıksa sevgilisi onun her şeyidir. Arkadaşı dostu annesi babası çocuğu bir yavru köpek, tüylü kedi, en sevdiği kokular şarkılar yani HERŞEY, HERŞEY işte... Çok bulunan da bir şey değildir. Çoğu zaman bir çok şeyle (dürtüyle sevgiyle, hoşlanma ile, arkadaşlıkla) karıştırılır aşk. Elbette haklılar. Nerden bilecekler yaşamadıkça.

Şimdi dur dedim kendime, dur…

İyi oldu…

Yaz, yaz, yaz…

Ya çekilen acılar…

Yüreğin varsa sev!

İçinde dinamit patlatırlar adamın.

Kaybedersin kendini, ararsın da bulamazsın.

Değer mi dersen, değer bana göre.

Hem hayat kısa. Hem hayatımızın sekiz saatini satmıyor muyuz her gün üç kuruşa.

Yok ben hiçbir şeyi göze almadan yaşayayım güzellikleri diyorsan, senin gibi çok bekleyen vardı.

Zaman geçti, ömür bitti, öldü gitti.

 
Toplam blog
: 271
: 606
Kayıt tarihi
: 16.05.08
 
 

Güzel sanatlar fakültesi Müzik bölümüne gitmeme rağmen, fakülte sonunda yıllardır yaptığım turizm..