Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk' ı yaşamak elimizde

Aşk' ı yaşamak elimizde
 

Kimi insan yalnız kalır çoğu zaman, kimi insan asla yalnız kalmaz en kimsesiz zamanlarda bile. Aşksız yaşamları vardır bazılarının, bazılarının doyumsuz aşkları. Sabahları umutsuzluğa uyanır kimi, kimi hayatın yeni bir armağanı olarak güne merhaba der. Her şeyden nefretle sözedenler vardır, yaşamı sevgiyle yaşayanlar da. Dost bulamayanlar yada gerçek dostu bulamayanlar, birde dost olmadan yaşayamayanlar. İşyerinde ki herkes kötüdür. Hiç sorun yaşamayanlar nasıl becerir peki?

Uzar gider listemiz, karamsar ve hayatın kıyısında kalanlar, neden hayatı ıskaladıklarını düşünmezler genelde. Sorun her zaman onların aldatılmış olduğudur. Oysa gerçek bam başkadır genelde. Hayata nasıl baktığımızla ilgilidir. Yaşamı algılayışımızla. Doğaya ve insanlara yaklaşımızla ilintili oysa.

Böceklerden nefret edebilirsiniz, sevebilirsiniz de. Çiçekleri genelde sever insanlar pek az kişi sevmeyebilir. Hayvanları seversiniz yada sevmezsiniz. İnsanlar en zor sevilen grup içindedir oysa çoğumuz için.

Önce gardımızı alırız yeni tanıştığımız insana karşı. Sonra saldırıya hazır bekleriz. Her adımda bir darbe almadan vurmak için tüm sınırları zorlarız. En başta yalın duran kişinin niyetini sorgularız en hayın biçimde. Sonra şekli şemali giyimi kuşamı batar bize. Konuşma bçimi batar bazen, bazen yemek yiyişi. Hatta yürümesi, espirileri. Belkide taktığı küçük bir takı. Sonra her harektini kollarız düşman cenahını kollar gibi. Her an saldırmaya ve incitmeye hazır. Sonrasıda tüm bunlar başınıza gelir ve başlarız, insanların kalleşliği, hainliği, gerçek olmayan dostluğu, yaşanmaya değmeyen aşkları, insanları kötü oluvermiştir gözümüzde. Elimizde kalan kocaman bir hiç tir. Dönüp geriye aktığımızda herkes bizi arkadan hançerlemişitir.

Mutluluğu yakalayanlar ise; önyargısızdır hayata ve insanlığa karşı. (önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur. Einstain) bir ömre nice dostluklar, sevgiler aşklar sığdırır kimileyin. Hiç pişmanlık duymadan yaşar tüm sevgilerini ve aşklarını. Hayatla barışıktır, yüreği en dar zamanda yüzüstü bırakan dostu için bile kötülük düşünemez, yaşadığı cehennem ona yeter der ve onu affeder, kendi iç huzuruna doğru yolculuğa çıkarak.

Yaşadığı aşkları hayatının en değereli armağanlarıdır. Asla pişmanlık duymaz ayrılık acısı yaşasa da. Dostluğunu yürekten yaşar. Sevdiği tüm kadınlar/adamlar hayatının en güzel incileridir yüreğine dizilmiş. Böceklere korkmadan dokunabilir, çiçekleri sonsuz sever. Bilirki böcekler olmazsa çiçekler de olmayacaktır. Bundan dır aşk’ı tüm canlılara. Hayvanlara sevgi verdiğinde karşılığında yalansız ve çıkarsız bir sevgi yaşamıştır bunun değerini bilir ve sevmeye devam eder tüm yaşamı. İnsanları sevmiştir, belki hayalkırıklığı yaşamıştır bu sevgiden. Terkedilmiştir yalnız bırakılmıştır acılara. Ama yanında onu teselli eden dostları hiç eksilmemiştir. Yüreğini yine bir dosta açmıştır en yalansız yerinden. Terketmiş terkedilmiştir en sevdiği tarafından. Kırık aşk öyküleri vardır yüreğinde. Hangimizde yok ki? Ama yeniden sevmeyi başarabilmiştir en derin yerinden. Yüreğine akan bir çift gözyaşını yeni bir aşka silmiştir. İçindeki tüm güzellikleriyle sevdaya yelken açmıştır yaralı yüreği. Herkesi afederek yüreğindeki yükleri atmıştır oysa, hiç hayata küskün kalkmamıştır bu yüzden. Bilir ki insanlar kin ve nefretle yaşarsa yüreğindeki yükü artırır taşınamaz hale gelinceye dek.

Son bir kez yüreğinizden nefreti ve kini silerek başlayın güne. Size yüreğini açan sevdalınıza gülümseyin en içten gülümsemenizle. Ona tanıdığınız şans belki sizin hayatınızın en büyük armağanı olur, kendinize verilmiş. Hiç tatmadığınız güzellikleri yaşarsınız kimbilir

Hayalkırıklığı mı ? unutmayın yaşamımızdan ve kararlarımızdan biz sorumluyuz, hiç kimse onlara yön veremez ve değiştiremez. Mutsuz olursanız kendi kararlarınızın sonucudur ve gözden geçirin kararlarınızı. Unutmayın mutlu olmak veya mutsuz olmak seçim sizin elinizde. Hayata karşı sorumluluklarımızın başında kendi mutluluğumuz gelir. Aşka doymamış bir hayatınız varsa bunu başaramazsınız. Önayargısız bakabilmeyi başarmalısınız. Dikkat etmediğiniz insan yüreğinde kocaman bir sevgiyle yaşıyordur belki. Tadılmamış bir aşk’ı yaşatabilir size unutmayın.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..