Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

15 Şubat '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk acısını atlatabilmenin yolları

Aşk acısını atlatabilmenin yolları
 

Aslında bir acının kullanım süresi 40 gündür. Ölüm acısını ayrı biryere koyacak olursak , ayrılık acısını tamamen 40 günde atlatabilmenin yolları vardır, bunu başarabilenler de vardır. Tabiki ayrılığın şakası yoktur, üzülmemek için herhangi bir reçete, bir formül de yoktur. Bu acıyı yaşamanız ve bunun üstünden gelmeniz gerekiyor. Ne demişler Life goes on !!! (hayat devam ediyor) 

10- Yapabileceğin Birşey Varsa Yap Yoksa Olanı Kabul Et 

Aşk acısını atlatabilmenin ilk kuralı o ayrılığı önce kabul etmektir. Eğer ilişkinizi düzeltebilmek için yapabileceğiniz birşey varsa, hiç durmayın hemen yapın . Ama eğer gerçekten de yapılabilecek birşey yoksa ozaman önce bu ayrılığı kabul etmeniz gerekiyor. Birgün size dönebilir ümidiyle , aylarınızı harcamayın … Her acının önce bir reddetme , kızgınlık ve kabul etme dönemi vardır ki acıyı atlatabilmeye başlamak için önce diğer 2 yolu aşıp sonra olanı kabul etmeniz gerekir. 

9- Melankolik Olmaya Gerek Yok 

Biz severiz melankolik olmayı, koy bir şarkı , sabaha kadar dinle , ağla, dinle, ağla…. Bir kere şu iki şeyi birbirine karıştırmamak gerekiyor. Acıyı yaşamak ve melankolik olmak farklı şeylerdir. Melankolik olmayı seven insanlar, acılarını süslerler, püslerler herseferinde ondan kurtulmaya değil, onu daha da yaşamaya çalışırlar. Hayatımızda niye daha fazla acı yaratmaya çalışıyoruz ki??? 

8- Severek Yapabileceğiniz Bir Hobi Bulun 

Genellikle aşk acısı çeken insanlar, kendilerini eve kapatma eğiliminde oluyor. Aşk acısı böyle bir şeydir işte. Yemek yiyemez insan, yediğinden de keyif almazsın, içtiğinden de izlediğin şeyden de… Evet kısa bir süre insanın kendine bu yas dönemini tutmasına izin vermesi gerektiğini düşünüyorum, ancak bu çok da uzatılmamalı. Sürekli düşün düşün nereye kadar değil mi? Biraz kafa dağıtmalı, yapmaktan hoşlanabileceğin bir şeyler bulmalısın ki bu acıyı daha kısa sürede atlatabilesin. 

7- Hayat Devam Ediyor,  

Hayatınızın aşkını, ilişkisini kaybetmiş olabilirsiniz. Ya da biri gururunuzu fazlasıyla kırmış olabilir ama unutmayın hayat devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, kendinizi istediğiniz kadar hırpalayabilirsiniz ama sonuç yine aynı olacak … Zaman geçecek… acınız azalacak ve hayat kaldığı yerden devam edecek! 

6- Yazmayı Deneyin 

Yazmak çok rahatlatıcı bir şeydir. Ayrılığınızı, hislerinizi hatta ona söylemek isteyip de söyleyemediğiniz ne varsa yazın. Ona bir mektup bile yazabilir, sonra onu defalarca okuduktan sonra o mektubu yırtıp atabilirsiniz. 

5- Acınızı Kendi Lehinize Çevirebilirsiniz 

Evet ayrılık acısı zor bir şeydir. Hele bir de severek birinden ayrılmak zorunda kaldıysanız işte o daha da zordur. Sadece oturup bütün gün ağlamaktansa, ilişkinizi gözden geçirip, hatalarınızı bulmaya çalışın. Karşınızdaki size çok kötü birşey yapmış olsa bile unutmayın ilişkiler 2 kişiliktir ve hiçbirzaman tek taraf suçlu değildir. Hatalarınızı, yapmamanız gereken şeyleri düşünüp, kendinizi eğitin. Bu acıyı bir sonraki ilişkinizde daha mutlu olmak için kullanın. 

4- Daha Önce Ayrılık Acısı Yaşamış Bir Arkadaşınızla Konuşun 

Acıyı paylaşmak önemlidir. Tek başınıza acınızın üstesinden gelmeye çalışmayın. Ayrılık acısını dünya’da ne ilk siz yaşıyorsunuz ne de son yaşayan siz olucaksınız. Öyleyse sizin kadar üzülmüş , acı çekmiş ve bunun üstesinden gelmiş arkadaşlarınızla bağlantıya geçip, onlardan yardım isteyin. Bu acı öyle bir acıdır ki , bu acıyı yaşamış olan insanların hepsi size yardım elini uzatacaklardır emin olun. 

3- Çivi Çiviyi Söker Bazen 

Bu da ayrılığı atlatabilmenin bir diğer yolu. Bazıları için de gerçekten işe yarayan bir şey. Bir ayrılığı , başka bir ilişki yaşayarak unutabilen çok fazla insan var. Eğer yalnız kalmaktan hoşlanmayan bir yapınız varsa , bu genellikle işe yarar. Ama karşımızdakine de eziyet etmeden tabiî ki. Yoksa birgün bir bakarsınız başka birinin çivi çiviyi söker kişisi siz olmuşsunuz… 

2- Acınızı Yaşayın 

Bazıları ayrıldıktan sonra içlerinden çok fazla üzülseler de bunu dışarıya yansıtmak istemezler. Çünkü üzgün olmak, bazıları için güçsüzlük göstergesidir. Sonra kendilerini kandırarak, acı çekmediklerine kendilerini bile inandırırlar. Ama bu iş böyle olmuyor. Her acının bir yas dönemi olmalı . Bu yas dönemi 1 haftada sürebilir, 6 ay da , 6 yıl da… Bu tamamen sizin acıya ne kadar bağımlı olup olmadığınızla alakalı. Ama kendinize acı çekmek için zaman ayırın. Yasınızı tutun ve sonra bırakın onu gitsin … Ne kadar direnirseniz direnin… Life goes on !!! (hayat devam ediyor) 

1- Zamana Güvenin 

Acınız ne kadar fazla olursa olsun , zamana güvenin. Zaman her şeyin ilacı. Bu çok klişe bir söz olsa da %100 doğrudur ve kanıtlanmıştır. 

http://www.listemiste.com/ask-acisini-atlatabilmenin-yollari.html
www.listemiste.com 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..