Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '10

 
Kategori
Sinema
 

Aşk Ateşi

Aşk Ateşi
 



"Lütfen oraya dokunma" diyor her sevişmelerinde kadın. Çekiniyor, kesinlikle göstermek istemiyor.
Sonra birgün erkek ısrar ediyor görmek için... Eli titreyerek, gözleri dolu dolu açıyor kadın düğmelerini . Erkeğin nasıl tepki vereceğini bilemeden.
2 yıl önce kanser olmuş ve bir göğsü alınmış. Orada bir boşluk ve kocaman bir ameliyat izi.
Erkek aşkla sarılıyor kadına, şevkatle öpüyor yara izini. "Çok güzelsin" diyor, "Sen her halinle çok güzelsin".

****
2009 yılı yapımı başrollerini Charlize Theron, Kim Basinger, Robin Tunney, Joaquim de Almeida, Danny Pino, John Corbett'ın oynadığı, Guillermo Arriaga nın senaryosunu yazıp yönettiği "Aşk Ateşi" filminden en etkilendiğim sahne. Oyunculuğuyla Kim Basinger'a bir kez daha hayran oldum. Ne kadar sade bir güzellik ve oyunculuk. Charlize Theron da aynı şekilde abartısız, müthiş.

Hani bazen okuduğumuz bir kitap ya da filmde tek bir fotoğraf çakılıp kalır ya aklımızda. Bazen de tek bir cümle. Bu filmde de aşkın en güzel ifadesi herhalde bu sahneydi. Aşık olduğun kişiyi her şeyiyle seversin. Kusurlarıyla , hatalarıyla bir bütün olarak.

Ama ne yazıkki filmde bu sahneyi ve aşkı böyle güzel ifade eden kadın ve erkek yasak bir aşkın kahramanlarıdır...

Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazarı diyordu "Biz aşkı sadece şarkılarda, şiirlerde,romanlarda, filmlerde seviyoruz" diye. Doğru. Gerçek hayatta neredeyse taşlayacağımız böyle bir yasak aşk, sanatla işlenip sunulunca kişileri ve ilişkileri yargılamadan anlamaya çalışmamızın yolunu açıyor belki de.

****

Bir restoranda işletmeci olan Sylvia, meksika da babası ile mutlu bir hayat yaşayan küçük Maria, trajik bir sonun karşılaştırdığı Mariana ve Santiago ve terk edilmiş bir karavanda, tutkulu ve yasak bir aşk yaşayan Gina ve Nick .Tüm bu kişilerin hayatlarının nasıl kesiştiğini film ilerledikçe keşfediyoruz.

Yönetmen aşk , adalet, ölüm, trajedi ekseninde acıların, travmaların insanların hayatını nasıl değiştirdiğini, geçmişteki acı tecrübelerin, hayatları paramparça edişini, bence biraz ağır bir tempoda ama yine de sıkmadan işlemiş. Bu anlamda her bir karekterine farklı projeksiyonlar tutmuş. Müziği, senaryosu , oyunculuğu ve yönetimiyle seyredilmeye değer bir film çıkmış ortaya.

Tijen Taşlı- İzmir


 

 
Toplam blog
: 156
: 2800
Kayıt tarihi
: 03.04.07
 
 

SÖZ UÇAR, YAZI KALIR. 9 Eylül Ünv. İşletme mezunu, 9 Eylül Ünv.Sosyal Bil. Ens.Sağlık Kurumla..