Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk b/iz oldu

Aşk b/iz oldu
 

Gel gör beni aşk neyledi.


Âşık olmak ve aşk olmak ister insan. Aşk en kutsal bir duygu ve sonsuz bir bestedir bir hediyedir insana sunulan. Aşk kimsesiz kaldığında içinde yeşeren ve umutla özlemin kıyısında bekleten bir tutkudur. Öyle bir teslimiyettir ki aşk gecenin örtüsü gündüzün içinin aydınlatması gibidir. Aşk uzun bir yoldur ne isteyebilir ki gerçek âşık. Her şey dünyada kalıcıdır ve kalıcı olmayan seninle giden umutlardır. İnsanın aklında düşüncelerinde biriktirdiği bir beklentileri vardır ama nafile. İnsan neyi düşündüğü değil neyi tattığı önemlidir. Beklentilerin altında olan bir yürek bazen o beklentilerin en üstündedir ve aşktır. Aşk kalıcılığın ve sonsuzluğun burağıdır, muradıdır. Aşk iz bırakmaktır biz olmak için. İz aslında öyle bir kelimedir ki yoktan var edip her şeyden yok edip sonsuzluğun cümlesidir:

İz; yeniden doğuştur.

İz; öldü demektir

İz; eserdir.

Aşk; b'iz olmaktı ve bizdik senin dışındakilere ölmek seninle doğmaktı sonsuzluğa

Aşk; ölümdü, onun için onsuz olmadan yaşayamayacağını bilmektir.

Aşk; yarınlara umut yüklü gözlerde yeşeren kalbe nakşeyleyen bir eserdir.

Aşığım lakin yalnızım, aşığım lakin sensizim, aşığım lakin çaresiz ve sensizim. Aşk geceye soyunup örtünmekti yüreğine. Aşk gündüze aydınlanıp içini ısıtmaktı ömrünce.

Ve diyorum ki aşkımız b/iz oldu. Nerden bilir ki insan böyle bir düşün içinde boğulacağını ve bu hapse düşeceğini. Çıkmaz bir sokak gibi nereye gitsen dört duvar ardında kalmış en güzel duana sarılır Yüce rabbinden dilenirsin. Ya onsuzsun ya da sonsuzsun umutlarında. Bir yol olmalı anlatabilmeli dinleyebilmeli ama o yol ki sen olmalıydı. Ve sen sen olmayı bile seçmedin. S/en demek 'en' güzel aşk demekti b'iz olmaya yol alan. Sevmekti dua dua. Belki de insana verebileceğin en güzel hediye dua olacaktı. Belki de beceriksizdir tecrübesizdir ama tertemiz düşleri vardır o gönle. Kim bilebilir ki acının mutluluk ve aşk olduğunu. Ama aşk hem acıdadır hem de mutluluktadır. Her ikisinde demlenen insan gerçeği ne olduğunu bilmelidir. Servetin nedir deseler onun gönlü diyebilmeli. Cevherin onun kalbi olmalı ondan izin almadan çıkmamalı hiçbir düşten dışarıya.

Aşk dediğin yanmalı

Aşk dediğin can olmalı

Aşk dediğin canan olmalı

Aşk dediğin yar olmalı

Aşk dediğin yaren olmalı

Gel gör beni aşk neyledi.

 
Toplam blog
: 360
: 1251
Kayıt tarihi
: 12.06.09
 
 

İnsanlar için en güzel hediye, hiçbir masrafa ihtiyaç göstermeyen tatlı bir  gülümseyiştir. Hz. S..