Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk bazen trafik gibidir.

Kolay unutulmuyor çekilen acılar. Ama insan yaşadığı hayatta kaybettiği ve kaybettiği için üzüldüğü mutlulukların yerine, ne kadar zor olsada yenisini koyabiliyor. Daha sonra kaybettiği o duyguyu, yani mutluluğu yeniden yaşadığında, hayata daha bir başka sarılıyor. Hayata yeniden doğmuş gibi oluyor. Uzun zamandan sonra dimdik ayakta kalmanın verdiği hazla bir başka gülümsüyor çevresine. Parktaki çocukların neşeli sesleri, yem verdiği kuşların kanat sesleri, eş dost sohbetlerinin ne kadar özel bir keyif verdiğinin farkına varmak bile ayrı bir mutlu ediyor insanı.

Aynada gözlerimin içine baktığımda yeniden parıldadığını farkediyorum. Nice zamandır kendimle bu kadar barışık olmamış, kendimi bu kadar mutlu hissetmemiştim. Girdaptan çıkmışcasına hayaller aleminde yaşadığımı farkettim. Onun kokusunu içine çekmeden, göz göze gelipte elini tutmadan, kulağına aşk şarkılarını fısıldamadan, dudağından öperken seni seviyorum demeden, yalnızca fotoğraflarına bakarak aşkı tek taraflı sürdüremiyorsun.

Oysa aşk çok değişik duygularla süslüdür. Aşk ateşte yürümek gibidir. Ama ilk zamanlarda ateşte yürüdüğümüzün farkına varamıyoruz. Ne zamanki acıyı hissederiz, işte o zaman aşk ateşinde yanmaya başlıyoruz.

Aşk bazen trafik gibidir, ne zaman nerede karşımıza çıkacağı belli olmuyor. Geldiği zaman trafiği altüst eder. Önemli olan trafiğin karmaşıklığı veya yolun uzun olması değil, gideceği yönün doğru olmasıdır. Yön yanlış olursa üzülürsün. Ama doğru yöne ve doğru kişiye çıkarsa yolun sonu, mutluluk kaçınılmazdır.

Aşk bazende gökyüzü gibidir. Ona ve milyonlarca yıldıza sahip olmak güzel. Ama önemli olan o kadar yıldızın arasında yüreğini aydınlatan, sana ışık veren bir tek yıldıza sahip olabilmektir. En önemlisi de; Sevdalı gönüllerin sevgi denizine beraber akması, yaşanması gereken en güzel mutluluktur.

Nasil ki, rüzgara bıçak, yağmura ateş, buluta kurşun işlemiyorsa; Bana da acılar zarar veremiyor artık. Çünkü, acılar olmadan mutluluğun değerinin anlaşılmadığını öğrendim. Her karanlığın ardından nasıl gün ağarıyorsa, her acıdan sonrada mutlaka güzel şeylerin yaşandığını anladım....

Mustafa TARKAN

 
Toplam blog
: 88
: 1496
Kayıt tarihi
: 06.05.09
 
 

İzmirli 1968 doğumluyum. Kamu kuruluşunda İnşaat teknisyeni olarak çalışmaktayım. Hayatta güzel ve y..