Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

A.Ş.K. da (Hazal Kaya) Azra’ya iğrenç teklif!

A.Ş.K. da (Hazal Kaya) Azra’ya iğrenç teklif!
 

Kanal D.in aşk dizisi A.Ş.K, dün akşam izleyiciyi geren bölümüyle ekranlarımızdaydı. Nedense reytinglerde her hafta düşüşleri görüyoruz. Bu hafta AB’de 5 basamak gerileyerek 10.u sırada, Total’de 6 basamak düşerek 13.ü sırada yer aldı.

Geçen bölüm tüm aile akşam yemeğindeydi. Sadece Azra davetliydi dışarıdan. Ama dikkat ettim, bu dizide herkes gergin ve tedirgin. Başta Azra, kendi kazdığı kuyuya düşmüş, biricik sevgilisini para uğuna Şebnem’e kaptırmış, evlenmişlerdi. Kerem, bu mecburi evlilikten çok huzursuz, tedirgin ve diken üstünde oturuyor. Şebnem’e acıma duygusu, Azra’ ı kaybetmesi nedeniyle gergin. Can, eniştesi Kerem’e devamlı kuşku ile bakmakta, tam onu çözememiş ve huzursuzdur. Anneleri Neslihan Hanım, gözünün önünde gördüklerinden rahatsız, bir takım şeylerin döndüğün farkında, bilhassa Azra’dan çok tedirgindir. Tabi ki, bu beş kişinin gerginliği izleyiciyi de geriyor. Dizi de soğuk rüzgârlar esiyor. Bu bir adı üstünde aşk dizisi amma, durum öyle değil. Seyirci sıcacık ilişkiler, aşk coşkusunu oyuncunun yüzünde görmek, yaşamak istiyor. Ama yapacak bir şey yok, bu dizinin kurgusu böyle.

Diğer taraftan, Kerem’in üvey kardeşi mafyacı Coşkun, kendi öz annesinin intikamını almak için planlarını sürdürmektedir. Coşkun, Kerem'e telefon eder. Annesinin evinde yaptıklarını anlatır.

Kerem, yemek sonrası her şeyi aileye açıklamak ister, Şebnem lafını keser, yönetim kurulu üyeliğini istemediğini söyler. Lafı boğazında kalır.

Can, Azra’yı dışarı eğlence kulübüne götürmeyi teklif eder ve giderler. Azra bütün yaşadıklarını unutmak istercesine çok içer, dans eder, zil zurna sarhoş olur. Can ile Azra o gece otelde kalırlar, sabah Azra dün gece neler saçmaladığını ağzından bir laf kaçırıp kaçırmadığını Can’a sorar. Can, “Hayır” der.

Şebnem, kardeşi Can’ın Azra ile olan arkadaşlığından memnundur. Arkadaşlıklarının ciddi olmasını istemektedir. Ama diğer taraftan Aza’yı üzmesinden korkar.  Neslihan Hanım, oğlunun zamparalığını bildiği için bu ilişkiyi ciddiye almamaktadır.

Şebnem, Kerim’in annesinin başına gelnleri komşularından öğrenir. Banka ile konuşalark, gizliye evi satın alır. Amacı, ucuz kira ile kayınvalidesini oturtacaktır. Kerem’den ve annesinden gizlenmesini ister.

Kerem, Azra’ın ders verdiği tenis kortuna gider. Soyunma odasında konuşurlar, dertleşirler ve beraber olurlar. Bu tür çarpık ilişkiler seyirciye de tahmin ediyorum ki ters geliyor. Bir tarafta Azra ile gerçek aşk, diğer yanda Şebnem ile birazdan acımadan doğan sahte aşk.  

Neslihan Hanım sekreteri Ece Hanımı işten çıkartır. Şebnem’in eski nişanlısı ile buluşur. Kerem başkası ile ilişkisini araştırmak istemektedir.

Ev alınır, 300 TL. Sembolik kira ile verilir. Hem annesi, hem de Kerem çok şaşırır. Coşkun evi başkası alınca çılgına döner, Kerim’in peşine takılır. Arabası çevrilir ve kaçırırlar. Azra’ya, Kerim’in başına tabanca dayanmış görüntülü mesaj atar. Sonra Coşkun Azra’yı arar, “Eğer gelmezsen beynini dağıtırım onun” der. Azra gelir, “Bir teklifim var, kabul edersen tamamen hayatınızdan çıkarım” der. Ve o iğrenç teklifini söyler. “Benimle bir gece geçireceksin, 12 saat…” Teklifi kabul etmez ise Kerem’i öldürecektir.

Bölüm burada biti, her iki yönü de kabulü çok zor. Dizi ilginç bir hal almaya başladı ben bayağı meraklandım, haftaya neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Bu dizi mafyacılık yönü ağır basmaya başladı. Ben Hazal Kaya’dan güzel bir aşk dizisi beklerdim. Ama ne yapalım elimizdeki menü bu. Ben de, bu diziyi Fanları gibi Hazal Kaya için seyrediyorum. Dilerim uzun soluklu olur. Karar, Yapımcı Faruk Turgut ve yönetmen Nisan Akman’a ait olacaktır. Tabii ki son söz izleyici ve onların beğenesidir.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..