Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Aşk da gerek ama tadında

Aşk da gerek ama tadında
 

www.guzelresimlerim.com


Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim
Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver
Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim
Ve ben çekip giderim bir nehir akıp gider

Bir hatıradır şimdi dalgın uyuyan şehir
Solarken albümlerde çocuklar ve askerler
Yüzün bir kır çiçeği gibi usulca söner
Uyku ve unutkanlık gittikçe derinleşir

Yan yana uzanırdık ve ıslaktı çimenler
Ne kadar güzeldin sen! nasıl eşsiz bir yazdı!
Bunu anlattılar hep, yani yiten bir aşkı
Geçerek bu dünyadan bütün ölü şairler

Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim
Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver
Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim
Ve ben çekip giderim bir nehir akıp gider


Ataol BEHRAMOĞLU’ndan güzel bir aşk şiiriyle giriş yaptık. Bütün şairler bunu anlatıyor, şairin dediği gibi “bunu anlattılar hep, yani yiten bir aşkı/geçerek bu dünyadan bütün ölü şairler.” Kimi aşka inanır, kimi inanmaz. Aşkınhep hüsranla bitmesi ürkütse de insanı, yine de aşk acısını çekmek için canatar insanlar.


Aşklar vardır bir ömür sürer, dillere destan olur. Aşklar vardır saman alevi gibi parlar ve söner. Her ne olursa olsun, insan yaşamına bir renk katar aşk. Değerler alt üst olur, dünya bir başka görünür, kendince anlama bürünür her şey. Sıradan yaşamın dışına taşır insanı ve heyecanverir acısıyla tatlısıyla.


Aslında tadında bırakmak şartıyla aşkın insanyaşamında yerinin olmasından yanayım. Ömür boyu sürmese de, sonunda birleşmeolmasa da, aşk duygusunu tatmak en insani bir duygudur. Yaşanılan süreçtir önemli olan. Sevdiğinle birlikte gezmek, aynı havayı teneffüs etmek, saatlercesohbet etmek ve birbirine yaşama sevinci vermek. Yaşama sevinci veriyorsa güzeldir aşk. Eğer vermiyorsa, üstelik tam tersine yaşamı birbirine zehir ediyorsa sevenler, oradabırakmalı aşkı. Düşünmeden kestirip atmalı. Geçmişte yaşanılan sürecin anılarıyla yaşamak bile güzeldir. Zaten aşk her zaman iki kişiyle yaşananbir duygu da değil. Tek başına yaşarsın kimi zaman aşkı. Sen çok seversin birini ama o başkasını sevmiş. Ne gam! Sana tek başına yaşattığı aşk için bile saygı duymak lazım diye düşünürüm hep. Yanında olmasa da, onu düşünerek baktığın her yer güzelleşiyor, bir anlamkazanıyor. O da seni sevse, seninle paylaşsa aynı duyguları kıyamet kopmazelbette! Ama elden bir şey gelmiyorsa, o mucizevi sürecin keyfini yaşamalı bence. Ne de olsa aşk bizde ve Aşık Veysel’in dediği gibi “güzelliğin on para etmez şu bendeki aşk olmazsa.”


Şimdi durup dururken bu aşk işi de nereden çıktı diyeceksiniz. Bilmem ki!Kelebekler Vadisinin doruklarından, Faralya’dan mavinin her tonuyla iç içe muhteşem güzellikteki denizi seyrederken bunlar geliyor insanın aklına.Doğa o kadar güzel, yaşamak o kadar güzel ki! Ve aşk, bu güzellikleri farkettiriyorsa güzel.


Belki aşk da yok kim bilir!..

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..