Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '20

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk Dediğin Kolay Olmalı

Onu otobüs durağında filam tanıyacaksın. Öyle aramayacaksın, tesadüfler karşına çıkaracak; değilse âşık olmayacaksın. Aşk insana dert olur mu ya, acı çekmek için mi seviyoruz? Önce safiyane uzaktan bakacakmışız; aşk edepmiş zira kirlenirmiş yüzsüz bakışlardan. Pışııııkkk, senin anan güzel mi, uzaktan sevmek mi olurmuş radarcı başı leyn!

Gözlerimle yemez miyim, bu benim demez miyim; arzular tavana çıkarsa, babası abisi, göze almak her şeyi, uğruna kavga etmek… Savaşa mı gidiyoruz lan, alt tarafı sevişeceğiz. Böyle şeylere gelemem, bir kız için ölemem. Aşkın külfeti olmaz, vanilyalı dondurma neyse sevdiğin kız da odur. Gizli gizli buluşacakmışız, babası abisi görürmüş; sen düzenden anlayıştan hamile kalmışsın kızım,  aşk senin neyine, git evinde otur!

Aşk dünyayı takmamaktır, arkana bakmamaktır; iki hacı bi hoca, nikâh yüzük, resmiyet tüzük; aşkın yasası mı olurmuş, attı mı boynuna kolunu yavrunun her şey tamam! Böylesi varsa gelsin, masumiyet istemem kaldırım yosması gibi olmalı, saçları parfüm kokmalı.

Bir de şarkı yazmazlar mı üfürmeli aşkın bahtı karalarına oynak kıvrak “Adalardan bir yar gelir…” Ne şarkısı uleyn, cenaze marşı iyi gider bu masumanelere keh keh keh! Ehlaklı ve terbiyeli, temiz süt emmiş anası belli; yok emmioğlu açmaz beni, insan olsun ayıdan olsun, mağarada doğsun. Bu soyha Korkut aşkımızla alay eder, kıçı kırıkların peşine gider. Alay ederim, hemi de dalga geçerim; gelin dönün şu yollardan Niyazi olmayın, dağları delseniz de Şirin aynı Şirin, uğruna acı çektikçe güzelliği mi artıyor?

Görünce bismillah, elini tutarken tövbe estağfurullah; yok ağam, dürüst aşkta meşk olmaz, şeytanla gireceksin yatağa. Öpmek için halka takacakmışsın, yatmak için Araf’ta nikâh! Kolay aşk yok mu, şöyle bulicinden taşan, elini attın mı… Ah ben yanlış dünyaya gelmişim; bu âlemin kızları koruma eşliğinde madımak toplar, kapıları kapatıp kendi kendine hoplar. Şöyle sevebileceğim özgür… Boşver!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..