Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk farklı şehirlerdeyken...

Aşk farklı şehirlerdeyken...
 

http://www.insankaynaklari.gokceada.com/mustafa/images/kar2.jpg


Sevgiliden ayrı geçirdiğim her günün ağırlığını hissettiğim şu günlerde mantığıma karşı verdiğim umarsız savaşlarım bir türlü çözüme kavuşamadı… Sırtımdaki yükü artırmak istercesine lapa lapa yağan kar. Hiç utanması yok kardeşi soğuğu da almış gelmiş…

Sevdiğinden ayrı kaldığında anlıyor insan ne kadar dayanıklı olduğunu. Ve “tanrım ne kadar güçlü yarattın” bizleri demekten alamıyor kendini. Nasıl oluyor da katlanabiliyoruz bunca özleme? Sevdiklerimizden uzaktayken hangi önemli bahane bizi bir süre daha uzakta tutabilir?

Düşünmez misiniz yastığa başınızı koyduğunuzda bunları? Aynı şehirlerde yaşarken dahi ayrı kalmayı içine sindiremezken uzak şehirlerde yaşamayı nasıl başardığımızı düşünmez misiniz? Çıldırmanın önüne nasıl geçebildiğimizi ve her ayrıntıya mantıklı bahaneler türeterek onca günü nasıl harcadığımızı düşündüğünüz olmaz mı?

Hadi bunlara çözüm buluyoruz bir şekilde. Sayılabilen günlerin bir bir tükendiğini hepimiz biliyoruz. Peki ayrı şehirlerde yaşarken azalttığımız sevgi sözcüklerinin sevgilinizin iç dünyasında tamir edilmez yıkımlara neden olduğunun farkında değilseniz. Belki söyleyeceğiniz bir iki küçük kelimenin çıldırmasının önüne geçeceğini bildiğiniz halde söyleyemiyorsanız ve farkındaysanız ne olacak?

Ayrı şehirlerde yaşadığınız zamanlarda sevdiğiniz kadının bir dakikalık telefon görüşmelerinin içine dahi bütün sevgi sözcüklerini sıkıştırıp üstüne bir de “özledim seni” yi sıkıştırıyorsa ve siz bütün olanlardan sonra sadece “ben de” diyebiliyorsanız. Sevgilinizin ise her fırsatta sizden önce davranıp söylenmesi gereken her şeyi söyledikten sonra, sizin havada kalan ‘ben de’lerinizi beğenmediğini hissediyorsanız.

Farkındaysanız sevgilinizin artık geri dönmenizden başka bir şeyle mutlu olmayacağının ve artık her telefon görüşmesinde sizden önce davranacağından eminseniz yapacağınız pek bir şey kalmamış demektir. Artık geri dönmeniz şarttır. Sevgilinize onu ne kadar sevdiğinizi anlatmaktan vazgeçmeniz gerekiyor demektir. Anlatmak yerine bilet alıp yola çıkmak daha iyi olacaktır ilişkiniz için.

Dinlenmek, tatil yapmak için çıkmış tırsınız yolculuğa. Bedeniniz dinlenmiştir de, birkaç kilo fazlanız vardır. Bir de açlıktan zor ayakta duran ruhunuz. Güçlü kollarınızla topladığınız valizin güvenli bir yerine iliştirdiğiniz ruhunuzla hazırsınızdır yola çıkmaya.

Aşk farklı şehirlerdeyken, inciniyor, kısıtlanıyor ve sevgiliye dokunmadan biraz eksik kalıyor...

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..