Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk gemisi limandan kalkıyor

Aşk gemisi limandan kalkıyor
 

İlk Temasın Heyecanı


Ona dokunmak için yanıp tutuştuğunuz bu dönemde, sokaklarda el ele, sarmaş dolaş yürümek size büyük bir keyif verir. Onun ruhunu az çok tanımışsınızdır, şimdi sıra tenlerinizin de ruhlarınız gibi uyumlu olup olmadığını keşfetmeye gelmiştir. Bu anlamda sarılmak ve dokunmak size en büyük işaretleri verecektir.

Dokunmak ve sarılmak sadece fiziksel bir eylem değildir. Duygularınızı bu eylemle birleştirmezseniz temasın etkisi soğuk ve itici olabilir. Çünkü dokunmak en güçlü iletişimi şekillerinden biridir. Her ne kadar duygularımızın ifadesi olarak kelimeleri daha sık kullansak da, dokunmak da kelimelerle ifade edilemeyen duyguların tercümanı olabilir.

Âşık olduğumuz insana ilk olarak sarılarak duygularımızın sıcaklığını ve içtenliğini yansıtırız. Bu nedenle sarılma biçimimiz farklı duygusal durumlarımızı ifade etmekte oldukça önemlidir. Hangi sarılma biçiminin ne zaman kullanılacağını ve ne anlama geldiğini bilmek ilişkinizi kuvvetlendirip yanlış anlaşılmalara da yol açmayacaktır.

Şüphesiz hepimiz için en romantik görüntülerden bir tanesi de bir bankta oturan ve birinin başını diğerinin omzuna yasladığı iki sevgilidir. Bu görüntü aralarındaki duygusal bağı öyle güzel dışa yansıtır ki aşkın insanın içini saran ne güçlü bir duygu olduğunu hissetmemizi sağlar. Başı omza yaslamak bir arada olduğumuz insana güvenmeye başladığımızın göstergesidir. Sevgilimizi içselleştirmeye başlamışızdır. Uzmanlar sevgilinize yaslanmanın onu sevdiğinizi söylemenin en kolay yollarından biri olduğunu ifade ediyorlar. Evde koltuğunuzda birlikte otururken, yolda yürürken, sinemada yan yana film izlerken her fırsatta sevgilinize yaslanabilirsiniz. Bu, aşkınızın ilerleyen dönemlerinde de birbirinize destek olacağınızın göstergesidir.

Sevgilimize sarılma yöntemlerinden birisi de onun göğsüne yaslanmaktır. Bu görüntü hem oldukça romantik, hem de rahatlatıcıdır. Başınızı sevgilinizin göğsüne yaslayıp günün yorgunluğunu, sıkıntılarını atıp rahatlamaktan daha güzel bir şey olabilir mi? Genel olarak en fazla başvurduğumuz sarılma yöntemlerinden biri olan başımızı onun göğsüne yaslamak korunma isteğini ortaya koyar. Tıpkı anne karnında olduğu gibi, sevgilimizin göğsüne yaslandığımızda kendimizi güvende hissederiz. Ayrıca sevgilimizden destek ve güç almanın da en açık göstergesi olan bu hareket, her iki tarafın da birbirini sakinleştirmekte kullanacağı en temel sarılma biçimlerinden birisidir.

Piknik ortamlarında ya da parklarda birbirinin kucağına yatmış sevgililer içimizde bir sıcaklık hissi uyandırırlar. Bu güzel görüntü iki sevgilinin ilişkisinde birçok anlama gelebilir. Öncelikle iki tarafın da birbirini sahiplendiğini gösterir, ki ilişkinin olmazsa olmazlarından biri de sahiplenmektir. Kucağa yatan kişi için, sevgilisinin egosunu ve hâkimiyetini kabul ettiğini ifade eder. Kucağına yatılan kişi ise rahatça hareket de edebildiğinden kendini kısıtlanmış hissetmez ve bu duygu ilişkideki en dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir.

Sevgilimizle yakın olduğumuz zamanlarda yüz yüze bakarak uzanmak ve sohbet etmek hepimizi mutlu eden durumlardan biridir. Bu durumdayken elleriniz sevgilinizin omuzlarında, saçlarında gezinebilir. İki kişi arasındaki bağ hiçbir durumda bu kadar kuvvetli ifade edilemez. Yüz yüze uzanmışken göz teması, iki sevgilinin duygusal olarak birbirlerine bağlandıkları anlamına gelir. Aynı içimizdeki bir şeyi söyleyebilmenin daha uygun bir zamanı da yoktur.

 


http://alibolat.blogspot adresimi de ziyaret edebilir, sevdikleriniz ve edebiyat severlerle paylaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..