Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk güzeldir

Aşk güzeldir
 

AŞKIN ÇİÇEĞİ


Aşkın güzel olmayan bir yanını görmedim. Aşk sevginin yoğun yaşanması hele tutku ile olursa muhteşem olduğu bir duygu selidir. Bu selin altında kalan doya doya yaşasın. Ama lütfen dürüstçe yaşasın.
Yalanın olmadığı ve menfaatin karışmadığı bir aşkı yaşadıysanız, bilinki çok şanslısınız.
Özellikle bakıldığı zaman, menfaat varsa aşk yoktur. Bu cümlenin özüne inildiği zaman, karşınıza şu çıkar: sadece aşık olduğunuz kişi ile siz yoğun duygu yaşarken, kanınızda ve vücudunuzdaki hormonlar sadece mutluluk saçar..Siz sadece sevgilinizi , sevgiliniz de sizi düşünür..Beklentiniz sadece mutlu bir birlikteliktir.
Menfaat karışmaya başladıysa, o andan itibaren aşkınız bitmiştir.Biten aşkı sürdürürsünüz. Nereye kadar mı? Bazen bir ömür boyudur. Bazen çok kısa sürer. Size ters gelebilir.Nasıl bir ömür boyu aşk yaşadığınızı düşünürken, menfaate dayalı bir birliktelik yaşanır? Menfaat derken biraz düşünmek ve sorgulamak yeterlidir açıklamaya veya detaya gerek yoktur.
Erkek için aşkın anlamı duygusallıktan ziyade kendi egolarını tatmin iken, kadın için aşk maddi menfaat sağlamak anlamı taşıyorsa, belki aşk ifadesini, ilişki veya birliktelik demek daha mı doğru bir ifade olur?
Başka anlam yüklemek gerekirse, aşkı yaşamak isterken, karşınızdaki erkek zengin bir eş veya sevgili olmalıdır.
Erkek için ise, güzel bir kadın olsun.
Genel olarak son yazdığım cümledeki eşleşmede birleşen iki sevgili için aşk ne ifade eder?
Bu soruyu sizlere cevap vermeniz için bırakırken, bana göre güzellik ve zenginlik aşk için yeterli değildir. Duygusallığın yoğunluğu ve tutkunun arzunun katttığı haz yok ise, aşktan söz etmek biraz zorlaşır.
Yakışıklılık veya güzellik avantajdır. Ama asla bir ölçü değildir.

Neyse sevgili dostlar, çok uzun uzun yazmak hedef değildir. Okuyucu ile aynı ritimde olmak önemlidir. İyi anlatabilmek önemlidir.Asla aynı düşünmek değil, farklı düşünmek esas olandır.

Sevgi ve saygılarımla.Toprak SARİ
 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..