Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk her şeyi affeder mi?

"Seversin sevdiğini delicesine, o da seni severse".. Yıllar önce annemin yazı ve şiir defterinden aklımda kalma bir sözdür bu. Ve ne kadar doğru olduğunu da yıllar geçtikçe öğreniyor insan. Sevildiğini bildiğin an, sende başlıyorsun sevmeye. Bazen işler öyle gitmiyor ama.. Sen seviyorsun, o bir başkasını seviyor. Sen ölüyorsun uğruna, o bir başkasının teninde can buluyor. Sen bekliyorsun onun için, o ise kervanını almış yürümüş dağ, bayır, çimen, ova. Hayatın kuralı bu çünkü. Hep bir taraf sever ve o seven taraf en baba acıyı çeker. Kanatır böyle yüreğini. Mecazi değil, ciddi ciddi kan damlar yüreğinden. Gözlerinden ise yaş. Değer mi değmez mi anlayamazsın. Bilirsin hatta değmeyeceğini, olmayacağını ya da olamayacağını çok iyi bilirsin ama yürek müsade etmez ki seni durdurmaya. Teselliler ara dur sonra kendini avutursun. Bir bakmışsın sonra, geçmiş yıllar.. Sen onu gerçek bir aşkla seversin, o sahte sevgilerde arar teselliyi. Sen onun gözlerine bakmaya kıyamazsın, o senden gözlerini kaçırır...

Aşk bitmiştir onda. Sen hala onun için yanarken o çoktan bitirmiştir aşkı içinde. Kim suçlu? Tabi ki biz. Değer veren taraf, alttan alan taraf, seven taraf biziz çünkü. Bir süre sonra, yeminler eden, sensiz olamayacağını, yaşayamayacağını söyleyen adam senin sevginle sevgisini yok etmistir. Çok fazla değer insanı kasıyor. Tıpkı ayağına giren kramp gibi, hareketsiz, tepkisiz ve her şeyin bittiği an... O, senden sonra aşkı bulmuştur. Sensiz yapamayan, yaşayamayan adam yerine başkasını koymuştur. Resimlerini yırtıp atmıştır. Yeminler eden adam artik başkasını seviyordur. Sen ise yerine kimseyi koyamamışsındır. Zamanla koyarsın üzülme. Gerçek aşkla, gerçek sevgiyle.. 

'Bağlanmayacaksin öyle körü körüne..' demiş sevgili Can Yücel. Sevgisiz, yaşayacaksın aslında elinde olmasa da. Kimi sevsen suç işliyorsun çünkü. Keşke hapis cezası ile çarptırılsa yalandan sevenler.. Aşkı üzerine yemin eden ve tutmayanlar, dünya zevklerinde boğulup gidenler. Gerçek sevgiden bi haber olanlar. Çekmeli cezalarini.. Işte, o zaman 'seversin sevdiğini delice, o da seni severse'.. 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..