Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk-ı Memnu: Yasak aşk…

Aşk-ı Memnu: Yasak aşk…
 

TOPLUMDA NAMUS KAVRAMI KALDI MI?

AŞK-I MEMNU: YASAK AŞK… Rezillik diz boyu… Aslında bu başlığı bilindik olduğu için kolay anlaşılması için seçtim. Esasında rezillik gırtlağa dayanmış. Okullarda bakire kız kaldı mı?

TV ler gün boyu Türk aile yapısını baltalarken, internet kösteklerken ve cepteki telefonlar adres verirken artık bu ülkenin namusu sağlam kalır mı?

Bir de çıkmışlar; “son zamanlarda neden bu kadar boşanmalar arttı acaba” diye yüzsüzce sorarlar tv ekranlarında. Bir de, aile kavgalarını ve boşanmaları konu edinen ve güya birleştirmek için programlar yaparlar utanmadan.

Kimin karısı kiminle belli değil. Kimin kızı kimden hamile kalmış hiç önemli değil. Okullarda öğrenciler sevişirken kazara çocuk denemesi yapmış önemli değil; çocuktur. Anne-babalar bunu anlayışla karşılarlar, “canım ne önemi var, hayatını yaşamış, efendim bir hatadır olmuş” değil mi?...

Bunlar yetmiyormuş gibi bir de artık mahreminin hanımıyla birlikte olanlar başladı. Can dostu amcasının karısıyla yatanlar başladı. Yarın kim bilir, TV ekranlarından kardeşiyle olanlar da başlayacak. “Rezalet” kelimesi bile yetmiyor bu rezilliği anlatmaya.

Bu programlarla yetişen çocuklardan yarın namus beklenir mi? Zaten bunları izleyen ve eşiyle kırgınlığı olan biri “bak bu işler normal, hele ben de bir deneyeyim” demez mi?

“Efendim kapat izleme”. Hangisini izlemeyeceksin? Bütün diziler şeytanca hazırlanmış, gözleri büyülüyor. İnsanımızı eğitimden ve inançlarından yoksun bıraktıktan sonra bunları izlememesi mümkün mü?

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..