Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '17

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk-ı Memnu Finaliyle Yine Ortalığı Karıştırdı!

Aşk-ı Memnu Finaliyle Yine Ortalığı Karıştırdı!
 

Yaz sezonunun televizyon adına ne kadar sıkıcı geçtiğini hepimiz görüyoruz. Gündüz kuşağı da gece kuşağı da bol tekrarlı şekilde geçirliyor. Daha doğrusu tekrar ile dolduruluyor. E hemen her yaz karşılaştığımız bir durum bu. Kışlıkların kaldırılması ile yazlıkların sahneye çıkması zaman alıyor. Sahneye çıkış dediysek de öyle çok da ciddiye alındıklarını düşünmeyin. 1-2 tanesi kışlıkların arasına katılabiliyor yalnızca.

Bu tekrar yayınlar arasında dikkat çeken ve efsaneleşmiş olan Aşk-ı Memnu'ya ayrı bir parantez açmak için yazıyorum bu yazıyı. Çünkü 30 Haziran 2017 tarihinde Aşk-ı Memnu dizisinin 7 sene önce yayınlanmış olan final bölümü yeniden ekrana geldi. Final bölümü deyip de geçmemek lazım. Çünkü bahsettiğimiz bu bölümün Türk dizi tarihindeki yeri ayrı.

Halid Ziya Uşaklıgil'in eserinden uyarlanan ve dizi olarak 2.versiyon olarak bilinen bu yapımın 2008 ile 2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlandığını biliyoruz. Dizinin 20 Haziran 2010 tarihinde yayınlanmış olan 79. ve son bölümü hali hazırda Türk dizi tarihinin en çok reyting alan bölümü durumunda. Yani ayrı bir yerden kastım tam da bu durum. Hal böyle olunca bu bölüm ne zaman yayınlansa ortalık karışıyor. Dün olduğu gibi.

Kanal D'nin sabah 09.00'da ekrana sürdürdüğü dizinin final bölümü biraz evvel dediğim gibi dün sabah ekrana geldi. Haziran ayının son gününde ve cuma gününde bu saatte yayınlanan bir dizinin özellikle sosyal medyada bu kadar takip edilmesi, kanal tarafından büyük bir çakallıkla oluşturulan twitter tagının trend topic listesinde bir numaraya yükselmesi falan dersek iş büyüyor.

Adnan beyciğimizin Bihter ve Behlül yaşamış olduğu ve psikoloji dilinde ''ensest'' diye tabir edilen ilişkiyi öğrenmesi ile çılgına döndüğü, Bihter'in dayanamayıp kendini vurduğu, Behlül'ün ise takma olmasını göz ardı edemeyecek kadar yapmacık olan sakalı ile Bihter'in mezarının başında ağlaklı bir şekilde ''Behlül kaçar!'' demesini 45.kez izlemek isteyenlerin bu kadar çok olması muhtemelen reytinglerde de kendisini gösterecektir.

Sabahın köründe yayınlanan ve tekrar olan bir dizi sanırım ilk kez reytinglerde en üst seviyelerde yerini alacak. Bunu dizinin ya da hikayenin sarmış olmasına mı, seyircinin böyle alengirli işlere bayılıyor olmasına mı bağlasam bilemedim. Ama tek bildiğim 45 sene sonra bile yayınlansa aynı etkiyi yaratacak bir final bölümü ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla Kanal D bunun ekmeğini daha yıllar boyunca yer bence.

Yazıyı Behlül'ün takma sakalı kadar doğal olan bir mutlulukla sonlandırıyorum sevgili okuyucu!

Allah herkese Beşir gibi bir şahit tanıtsın inşallah. 79.bölümde anca oldu olanlar çünkü!

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..