Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk-ı Memnu uyarlaması Emmy’ye aday

Aşk-ı Memnu uyarlaması Emmy’ye aday
 

Unutulmaz diziler kategorisinde yerini alan ve hala ekmeği yenilen Aşk-ı Memnu dizisinde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Hazal Kaya, Nebahat Çehre’yi izlemiştik ve çok sevmiştik. Adı yıllarca dillerde, tekrarları hala seviliyor, üzerinden yıllar geçse de hala Dünya Dizi Sektöründe kendine yer bulan efsane Türk dizisinin yapımcı firması Ay Yapım.

Ay Yapım’ın yaptığı işler ekranlarda her zaman çok beğenilerek izleniyor. Bu öyle bir başarı ki hangi yapımın altına imza atsa merakla bekleniyor, izleniyor. Yaptığı işleri yıllar eskitemiyor. Başarının en üst noktasında bulunan isimlerden bir tanesi oldu Ay Yapım.

Ay Yapım, Halit Ziya Uşaklıgil’in romanı Aşk-ı Memnu dizisini çekerken senaryoyu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’na emanet etmişti. Bu dizinin dünyayı kuşatması sonucunda A.B.D merkezli televizyon ağı Telemundo Television Studios (Miami) tarafından ekranlara uyarlamak için teklif aldı. Ay Yapım tarafından alınan onayla da İspanyolca olarak 2013 Ocak ayında yayına girdi. Pasión Prohibida ( Yasak Aşk) ismiyle yayınlanan Aşk-ı Memnu Amerika’da çok başarılı oldu. Dizi İspanyolca ama İngilizce alt yazı ile ekranlarda kendini izleyiciye sergiliyor.

Pasión Prohibida ( Yasak Aşk),  Emmy Televizyon Ödülleri’ne yabancı dildeki televizyon programları kategorisinde aday olarak gösterildi. “Bundan bana ne?” diyenlere şöyle bir dip not düşeyim: bu dizi Aşk-ı Memnu dizisinin birebir çekimidir. Her bir sahne, kostüm, saç tasarımı da tıpa tıp Aşk-ı Memnu ile bire birdir.

Aslında bunun ne kadar sevindirici bir haber olduğunu anlamak lazım, çünkü gerçekten dünyanın gözü Türk ekranlarında. Çekilen dizilerimizi her türlü beğeniyorlar. Sektör adına çok mutluluk verici bir haber… Şimdi gözler 24 Kasım’da New York’ta düzenlenecek törene çevirdik, çünkü Tuba Büyüküstün’ün ve Aşk-ı Memnu uyarlaması Pasión Prohibida ( Yasak Aşk) prestijli ödüle aday. Umarım her iki kategoride de ödülü zaferle havaya kaldırırlar ve Türkiye bu sektörde adından bahsettirir. Ayrıca bu başarının ülkemize sektör adına dönüşleri çok olumlu olacaktır.

Hayatta olumlu işlerin sizleri bulması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..