Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '09

 
Kategori
Sinema
 

Aşk-ı Memnu üzerine..

Aşk-ı Memnu üzerine..
 

aşk-ı memnu


Malumunuzdur dizinin adı günümüz Türkçesiyle “Yasak Aşk” demek.

Ee yasak aşkta eninde sonunda olacak olan sevişme sahnesi son bölümde gerçekleşmişti. Zaten sevişme ihtimalleri de olmasa kimsenin izlemeyeceği diziyi izletme çabasından mütevellit kolay beri gerçekleşmeyecek hadise bölece son bölümde gerçekleşmiş oldu.

Neredeyse 5 dakikayı bulan sevişme sahnesinin yayınlanmasının ardından RTÜK “ Çok ateşli seviştiler” diyerek rapor hazırlamış ve Kanal D ye Genel ahlaka aykırılık gerekçesiyle uyarı cezası verilmişti.

Bu gelişmelerin ardından Perşembe akşamı dizinin yeni sezondaki ilk bölümü yayınlandı. Ancak dizi yapımcıları özet bölümünde uyarı alan sahneyi tekrar vermemeyi tercih etti. Aynı zamanda bu bugüne kadar öpüşme sahnelerinin uzun tutulduğu Aşk-ı Memnu'da bu kez Behlül, Bihter'i sadece yanaklarından ve burnundan öptü. Sıra sevişme sahnelerine gelindiğinde ise teknenin dış plan görüntülerine yer verildi.

Ben kısa filmle ilgileniyorum. Değil 5 dakika sevişme sahnesi vermek; 1 dakikada bile Aşk-Memnu dizisi konusunu anlatacak kadar yoğun filmler izledim. Bu kısa filmin doğasında var. Elbette dizi filmler uzun olacak. Dizilerin bu kadar uzun olması hem ülkemiz şartlarında gerekli olduğundan hem de satır aralarını doldurmalarındandır.

Filmde sevişme olayını anlatmak için 5 dk boyunca onların sevişme sahnesini vermek gerekmez. Yeni sezonun ilk bölümünde yapıldığı gibi başı verilip eğer ille de devam edecekse başka ya da uzak planlarla bu verilebilir. Ama bence yine de gerek yok.

 
Toplam blog
: 13
: 1948
Kayıt tarihi
: 06.08.09
 
 

Bankacı. Lise mezunu.Tam bir doğa tutkunu. Çevresinde gördüklerini anlamaya, yorumlamaya çalışan ..