Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk için ne gerekli?

Aşk için ne gerekli?
 

Sizce aşk yaratmak için ne gereklidir?
 
Dış görünüm mü? Maddi rahatlığa sahip olmak mı? Karizma mı? Eğitim mi? Güzel karaktere ve iyi bir ruha sahip olmak mı? Ne gereklidir sizce?
 
Çoğu erkek için gerekli olan, kadının dış güzelliğidir. Kadın güzelse, aşk yaratılır onunla.
 
Çoğu kadın için de gerekli olan, öncelikle, erkeğin dış görünümüdür. Yani yakışıklı olup olmadığıdır. Yakışıklılık kadar önemli olan bir mevzu daha vardır, maddi rahatlığa sahip olmaktır o da. Beş parasız olan ama yakışıklı olan bir erkek de, maddi rahatlığa sahip olan ama yakışıklılığın binde birine sahip olmayan bir erkek de, kadınların aşk için gereklerinde, hemen hemen eşit şansa sahiptir.
 
Kadınların 'maddi rahatlığa sahip olmak' gereği, aslında anlaşılır. Doğaldır. Her insan menfaatini düşünür. Hayatını güvence alma, refahı yakalama telaşındadır. Hayat pahalılığı zorlar ve lüks yaşam her kadının hayallerini süsler. Buna sahip olan ama yakışıklılığı barındırmayan bir erkeğe aşk duyuluyorsa bu çoğu zaman ticari bir ilişkidir. Aslında ortada aşk yoktur, sadece ilişki vardır.
 
*
Erkekler, hemcinslerim; 
evet, Kadınların kimisi çok güzel, kimisi de az güzeldir; ama bu, aşk için öncelikli tutulan gerek olmamalıdır. Her zaman derim: 'Aşk beden işi değil, aşk ruh işidir' diye. Aşk ruh işidir. Ruh gözle görülmez. Dış güzellik, ruhu yansıtmaz. Yani, güzel diye aşk yaratmak istediğiniz kadının, ruhu sefil olabilir, duygu  fakiri olabilir, yüreği kör olabilir. Dış güzelliği az güzel olan bir kadının ise, ruhu cennet bahçelerine benziyor olabilir. Ruh ise ancak tanımayla görülebilir.
 
Kadınlar, hayatın anlamları;
Erkeklere bakmayın siz! Geneli aşktan anlamaz. Aşk çoğuna göre seksten ibarettir. Siz de onlar gibi dış güzellik aramayın! Yakışıklı olmalı derdinde olmayın! Evet, yakışıklı bir erkek sevgili derdinde olabilirsiniz, ama unutmayın, yakışıklı görünen bir erkeğin ruhu züğürt olabilir, sizi duygusal olarak tatmin edemeyebilir; aşkı yatak odasına hapsedebilir, melodisini karyola gıcırtılarından ibaret bırakabilir.  Olmayabilir de, ama olabilme ihtimali de var.
Dış görünüm aldatır; dış görünüme aldanıp hayatınızı zindan etmeyin kadınlar...
 
Bana gelelim, bir erkek olarak, aşkta hiçbir önceliğim yoktur; inanıyorum ki, her kadınla aşk yaratabilirim, her kadının gök yüzünü aşk rengiyle boyayabilirim; tek istediğim o kadının beni sevmesi. Kadın ister çok güzel olsun, ister az güzel olsun, hiçbir önemi yok benim için. Kadında aradığım yalnız ruh güzelliğidir. 
 
Aslında ben bir anlamda şanslıyım, ney mi o, anlatayım: Malum ben ortapedik engelliyim. Engelliye her kadın aşk vermez, verenlerse ruhu kaliteli olan, ruh güzelliğine sahip kadınlar olur. Yani bana aşk verecek kadın, ruh kalitesine sahip demektir. O anlamda şanslıyım. Yüreksiz bir kadın, başka şeyleri öncelikli tutan bir kadın, gelip de engelliye aşk dökmez. Gelirse, aşktan anlayan, aşka hiçbir şeyin engel olmayacağına inanan kadın gelir...
 
*
 
Aşk konusunda erkek ve kadınlar, alışılageldik âdetleri sürdürdükçe aşka hasret kalacakları muhakkak demektir.
Değiştirin anlayışınızı!
Aşk ruh işidir, aşk ruhların tangosudur.
Aşk ruhların uyumudur.
Aşk gözle görülen değil, gözle görülmeyendir.
Aşkın gözü yürektedir.
Hayata anlam katan bu duyguyu yaşamadan ölmeyin!
 
-Mustafa Yıldırım - 24.12.2015
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..