Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk Köpekliktir

Aşk Köpekliktir
 

Aşk, imkânsızı ümit etmektir. Ahmet Ümit, “Aşk Köpekliktir” de bu derin gerçeği anlatıyor: aşkın göz kamaştıran yanılsamasını, karanlık cesaretini, görkemli yıkıcılığını, muhteşem bencilliğini…
Kitaptaki öykülerde aşk bir kavramlar galerisi olarak yer alıyor. On ayrı öyküde, aşkın on ayrı yüzü sergileniyor. Aşk, kimi zaman kanlı bir cinayet için kâfi delil oluyor, kimi zaman bir mucize, kimi zaman çözümsüz bir problem, kimi zaman bir ütopya, çoğu zaman da köpeklik. Aşkı anlatırken gerçeklerden yola çıkıyor yazarımız. Abartısız, basit, yalın ama insanı sarsan gerçeklerden geçiyor. Aşkın büyüleyici güzelliğinin yanında insan benliğini yok sayan çirkinliğini de dile getiriyor. İnsanı rüyalara sürükleyen heyecanı kadar, ruhumuzu karanlık dolambaç koşturan kör coşkusunu da gözler önüne seriyor. Aşkın ne olduğunu tarife kalkmıyor yazarımız, ama bu duyguyu okurla tartışıyor.

İşte böyle bir eserle karşı karşıyayız sevgili okuyucularım. Sizce de aşk köpeklik midir? Delicesine bir sevdanın içinde sonsuza dek bizim olmasını istediğimiz, kalbimizi yerinden çıkarırcasına çarptıran heyecan kafilesine mütemadiyen müptelalık değil midir aşk? Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi bizimdir aşk. Dilediğimizde yerden yere vururuz onu, dilediğimizde başımızın üstündeki en nadide çiçektir aşk. Salınıverir hiç ummadığımız anda yerleşir ve kanımız canımız hayatımız nefesimiz olur aşk. Budur belki de cesaret veren dilediğimizde onu savurup kırmaya iten. Öyle alacalıdır ki öyle cazibeli. Karşı koyamayız ve inanırız. Her söylenene gerçek ama her söylenen bir o kadar şüpheye imkân veren deliliktir beklide aşk. Tasmasız bir köpeklik. Gönüllü köleliktir aşk. Yine de vazgeçmeyiz. Aşksız olmayız.

Aşkı adam kılık yaşayan kaçımız vardır ki? Hep hazin sonla bitmez mi aşk? Ya da tadı damağımızda kalan bir tebessüm değil midir? İnce bir sızı. Aşk evet bahara uzak ölüme yakın. Gidip geldiğimiz, uzandığımızda elimize değecekken kayıp düşürdüğümüz aşk. Nelere kadirsin sen aşk?

Aşk, ömrümüzü onsuz geçiremediğimizdir işte. Şiirlere şarkılara, yaşamın her temasına konu olmuştur aşk. Zamanı mevsimi, geçmişi geleceği olmayan aşk; köpekler gibi sevmektir belki de. Köpek gibi iteklemek, hem sevmek hem de ısırmasından korkmaktır beklide. Aşkla ilgili detaylar işte Ahmet Ümit’in satırlarında böylesine bir başkalıkta.

Gelin buyurun sizde aşkı bu açıdan inceleyin ve irdeleyin derim ben.

Sevgiler ve aşk dolu günler. İçinde köpeklik de olsa aşk yaşamaya değer.

 
Toplam blog
: 93
: 1475
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Elektrik mühendisiyim. Eğitimci bir ailenin kızıyım. Kelimeler ve rakamlarla geçen serüven dolu b..