Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk Laftan Anlamaz... Hikaye yok olay var!

Aşk Laftan Anlamaz... Hikaye yok olay var!
 

İlk 2 bölümü geride bıraktı Aşk Laftan Anlamaz. Hikâye kendisini bir parça toparladığı için 2. bölüm ilk bölüme göre akıcı ilerledi, ilk bölümdeki o savruk hava yerini daha bir oturmuşluğa bırakmıştı bu bölüm. Konular daha bir anlamlı ilerledi. Oyunculuklar da bu bölüm daha iyiydi. Özellikle Burak Deniz’in performansını çok beğendim. Hande Erçel de ilk bölüme göre çok daha iyi oynadı. Özellikle, Hayat ve Murat’ın bölüm finalindeki kavga sahnesinde iki oyuncu da çok iyiydi. Hem Murat’ın ciddiyetine ve soğukluğuna hem de Hayat’ın dürüstlüğüne inandık. Ama dizinin ana hikâyesinin ve bazı karakterlerin oldukça klişe ve abartı olduğu gerçeği değişmiyor maalesef.  Murat’ın takıntılı eski sevgilisi Didem’in, arşiv odasında Hayat ve Murat’ı görmesi, Murat’ın merdivenden düşen Hayat’ı tutması ve tam bu esnada göz göze gelerek birbirlerinden etkilenmeleri, Hayat’ın daha sonradan bir de havuza düşmesi derken yine klasik ama akıcı bir bölüm izledik. O merdivenden düşme sahnesinde çalan müzikte de eski Türk filmlerindeki erotik hava var sanki. Bir an elinde gazoz bardağıyla Nuri Alço çıkacak sandım bir yerlerden.

Bazı karakterdeki aşırılık devam etse de, dediğim gibi ilk bölüme bir oturmuşluk vardı. Yoksa; özellikle baş tasarımcı Tuval ve Murat’ın asistanı Çağla karakterleri hala abartı geliyor bana. Özellikle de Çağla.. Hayat’a öyle bir davranıyor ki, sanırsın şirketin patronu Murat değil de Çağla. Bir de Didem var tabi. Murat’a takıntısı bir yana karakter ruh hastası gibi duruyor. Ama bu karakterin aşırılığını anlayabiliyorum. Bir izleyici olarak düşündüğümde; elbette Hayat’a oynadığı oyundan dolayı o kıvır kıvır saçlarını yolasım var ama bu karakterdeki aşırılığı ya da gıcıklığı en azından haklı görebiliyoruz. Esas kız ile esas oğlanın arasına illaki bir karakter girecek. Bu da büyük ihtimal iki taraftan birisine hala aşık olan eski sevgili olacak. O nedenle Didem’in gıcıklığına sinir olsak da anlıyoruz ama Çağla’nın tavırları çok sevimsiz görünüyor. Özellikle de kelebek şeklindeki gözlüğüyle.

Tuval de bana hala abartılı bir karakter gibi geliyor. Sahneyle bir bağlantısı olmayan uzun uzun konuşmaları beni sıkıyor genellikle. Ama en azından Hayat’ın arkasından iş çevirecek bir karakter gibi durmadığından sevmeye başladık kendisini. Demet Gül eğlenceli bir hava katmış karaktere. Yine de karaktere bir anlam yüklenmeli, varlığının bir nedeni olmalı. Aşk Laftan Anlamaz’ın en büyük eksikliği bence bu zaten. Murat ve Hayat hariç birçok karakterin varlığının bir manası yok dizede. Şu karakter olayları şu şekilde etkiler diyemiyorsun…

 
Toplam blog
: 23
: 4537
Kayıt tarihi
: 01.03.13
 
 

Gazetecilik/ Radyo Tv alanlarında eğitim aldım. Şu an aktif olarak çalışmamaktayım. Ancak dizigaz..