Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk mayonez gibidir.

Aşk mayonez gibidir.
 

Mayonezin malzemesi bellidir, aşkında öyle. Mayonezin kıvama gelmesi için derin bir kap gerekmektedir. Aşkında kıvama gelmesi için biraz derinlik gerekir. Mayonez malzemesinin kıvama gelmesi için de hep aynı yönde çevirmek gerekir aksi halde mayonez bozulur. Aşklarda da ters giden bir şeyde bozulma ihtimali yüksektir. Bozulan mayonezi başka bir kaba alıp biraz su katarak yine aynı yönde çevirerek kıvamı tutturabilir ve mayonezi kurtarabilirsiniz. Bozulan bir aşkı kurtarmanın daha fazla yolu vardır ki aşkın mayoneze karşı avantaj sağladığı bir durumdur.

Güzel bir mayonezin tadına doyum olmaz, ya güzel bir aşkın tadı...Unutulmaz.

Mayonez yemeklere lezzet katan bir sos çeşididir. Aşk da öyle... Hayatımızın lezzetine lezzet katar, neredeyse sabah kahvaltısından gece uyku arası öğününe kadar kullanırız AŞK SOSUNU...Mesela sabah kahvaltısında gazete okuyan ya da televizyondan haberleri izleyen erkekler bu sosu kullanmazlar. Nasıl olsa her kadın güzeldir, her kadın bir çiçektir deyip de yan gelip yatan kadınlarımız da kullanmazlar aşk sosunu. Onlar için çok eski bir tattır aşk sosu.

"Ben yemeklerime sos-mos katmam, doğal haliyle daha güzeldir, yemeğimin tadını bozdurmam" diyenler de olacaktır. Önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ama unutmamak gerekir, enfes bir bifteği bile biftek yapan tuzu-biberidir. Dolayısı ile aşk olmadan hayatımızda bir şeylerin eksikliğini hissedeceğiz.

Örneğin İstanbul; kesinlikle aşıksız yaşanmaz. Eğer yanınızda sevdiğiniz yoksa İstanbul'un da tadı olmaz. Yavandır, sığdır, fludur, eksiktir bir yanı. Mayonezin kıvamını tututurmak için gereken derin kabın yerine koyabiliriz İstanbul'u, haddinden fazla derin. İçinde bolca malzeme bulunan bu kapta aşkınızın kıvamını da tutturmak size kalmıştır.

Aşklarda yaşanan ayrılıklar, acılar, vuslatları da aşkın yan etkileri olarak görebiliriz. Mayonezinde kalp ve damar rahatsızlıklarında dikkatli kullanılması gerektiğini unutmayalım. Yani mayonez direk kalbi etkiliyor, bilesiniz.

Ne diyelim; aşka mutfak pencerinden bakmaya çalıştım biraz. Tarifini herkesin yaptığı ama herkese göre ayrı bir tadı olan aşka hayatımıza katılan bir sos gibi bakmaya çalıştım. Umarım sizin de aşkınız kıvamında, lezzetinde kalır. Tadı hiç bozulmaz...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..