Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk nasıl yaşanır?

Aşk nasıl yaşanır?
 

Hangimiz hayatının bir döneminde bir karşı cinsi unutamamanın verdiği acıyı yaşamadı ki? Günlük hayatımızın, başarısına-başarısızlığına, güzelliğine-çirkinliğine, çalışkanlığına-tembelliğine, sıradanlığını- coşkusuna, aptallığına-dahiliğine inat yaşadık, o acıyı.Nasıl ve niye aşık oluyoruz hala bilemiyoruz ırk olarak neyse ki. Bilirsek, bu aralar (21.y.y) elimizde kalan son kalemizi de kaybetmiş oluruz.

Aşık oluyoruz olmasına, ama o gidince dünyanın en berbat günleri başlıyor, kimlikten kişilikten zenginlikten fakirlikten öte berbatlık.Tıpkı bir eroinman gibi oluyoruz. Eroinmanların hiçbir toplumda kültürü ve benliği olmaz, onların ihtiyacı yoktur böyle şeylere. Koşul ne olursa şartlar ne olursa olsun, onu isterler, tıpkı bizim onu istediğimiz gibi. Artık kimyadır hadise bir nebze, kişi aradan çekilmiştir artık. Beden ve o arasındadır her şey. Aşk gibi yani. Aşıksanız artık kimliğiniz kişiliğiniz yoktur. Bedeniniz tüm ekipmanlarıyla onu elde etmek için çaba arayışına girecektir. Zaten bizi de yıkan bu arada kalmışlık değil mi. Sonra, dökeriz rakıları, içimize, okuruz şiirleri, iteriz altına bilincimizin, konuşuruz kelimelerce, cümlelerce, ağlarız bazen. Sanki bu olay bir kimyayla başlamıştır, onu ilk gördüğümüzde, geçirdiğimiz zamanlarda, biz birer aracıyızdır, olan olmaktadır, kimya koşar yardımımıza. Onu unutturmaya çalışır bize.

Bugün, beynin bir insanı görmekle onu düşünmek arasındaki farkı ayırt edemediğini söylüyor bilim bize. Yani sevdiğinize bakarken, beyninizin tomografisini çekseler ve onu hayal ederken, arada bilimsel bir fark gözlenmiyor. Ama biz hep korkuyoruz hayal eylemekten, gözlerimizi kapatmaktan, onun özlemi beynimize geldiğinde, hemen uzaklaştırmaya çalışıyoruz, reel hayat onu vermeyecek bize diye.Ama eğer ben onu düşündüğümde olan şeyler gerçektekiyle aynıysa ne olur düşünsenize, hem hayal gerçekler kadar sıkıcı da değil.Bugün yaklaşık 2,5 yıldır unutmaya çalıştığım karşı cinsle irtibata geçtim ve bugün fark ettim 2,5 yıldır onu görmediğimi, oysa, ongünlerce geçirdiğim o anlar, onun adının geçtiği, yaşadıklarımızın aklıma geldiği zamanlar yaşamışım onunla.

İnsanlık ırkının aşık ama ulaşamayık üyeleri, rahat olun, cesur olun, gözlerinizi kapatın hayal edin, onu düşünün, ne isterseniz hayal edin, tekrar cesur olun, yaşadıklarınızı düşünün, korkmayın yaşayın işte.

 
Toplam blog
: 2
: 2898
Kayıt tarihi
: 18.11.06
 
 

28 yıldır yeryüzündeyim. 21 yıllık zamanımın büyük bir kısmı eğitim kurumlarında öğrenerek ya da anl..