Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '06

     
    Kategori
    Aşk - Evlilik
     

    Aşk neden gereklidir ?

    Aşk neden gereklidir ?
     

    AŞK; Yazı dilinde dünyanın en kısa ama anlam bakımından en uzun kelimesi. İlk insanlıkla beraber herkes tarafından peşinden koşulan, herkesce değişik anlamlar içeren bir kelime.

    Aşk yüzünden insanoğlu yüzyıllar boyunca nice sevinçler, nice mutluluklar, nice acılar çekmiştir. Her şeyinden vazgeçip ama aşkından asla vazgeçemeyen nice insanlar olmuştur.

    Acaba insanların hep peşinden koştuğu aşk neden gereklidir?

    İnsanoğlu Dünyada mutlu olmak ister. Bir ömür boyu mutlu olmak için çalışır. İşte Aşk insanı mutlu eden en önemli nedenlerden birisidir. Bütün aşklar mutlu mudur? Hayır belki mutlu değildir ama aşık olan insan en üzüntülü, en acı zamanında bile aşkının bir tatlı bakışı, bir tatlı sözü ile bir anda Dünyanın en mutlu insanı oluverir.

    Hepimizde az veya çok ait olma ihtiyacı vardır. İnsan aşık olduğu zaman birisine ait olduğunu, birisi için özel olduğunu düşünür. Bu şekilde ait olma ihtiyacı gidermiş olur.

    Bir de en önemlisi gerektiği için aşık olmaz insan. Bir bakmış aşık oluvermiş. Ne olduğunu, nasıl olduğunu bile anlayamaz. Bazen karşıdakinin bir tatlı bakışı, gülüşü aşık eder insanı.

    Herkesin kendine göre aşkı mutlaka olur. Herkesin aşkı kendine göre en büyüktür.

    İsterim ki herkes aşık olsun birisine, aşksız kimse kalmasın bu dünyada. Böylelikle savaşlar olmaz, kavgalar dövüşler olmaz. İnsanlar şu kısacık hayatlarında her daim mutlu olurlar. Bütün ülkeler silahlanma için harcadıkları paraları insanlarının mutlu, huzurlu ve sağlıklı olması için, eğitimleri için harcarlar. Hatta daha da ileri giderek diyorum ki bütün Dünya ülkeleri arasındaki tüm sınırlar kalksın, tüm Dünya tek bir ülke olsun. Tek ve kocaman bir ülke. İşte bence AŞK her şeyden önemlisi bunun için gereklidir.

    Bütün bunların ışığında aşksız insanları görünce üzülüyorum. Bence aşksız yaşanmaz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1175
    Kayıt tarihi
    : 24.07.06
     
     

    Genelde yumuşak huylu bir mizaca sahibim. Gördüğüm hata ve yanlışlıkları veya eksiklikleri ifade etm..