Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '20

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk Nedir?

“Aşk dediğin, aşk diye yorumladığındır” der Wilhem Schmid.

Herkesin hayatı algılayış biçimi olaylara yüklediği anlamlar farklı olduğuna göre aşkın tanımını herkes kendince yapabilir ve savunabilir. Bu nedenle maddeleştirilmiş ideal aşk önerileri, kalıplaşmış aşk tavsiyelerini gerçekçi bulmuyorum. Aşk için bir tanım değil birçok tanım söz konusu.

Immanuel Kant’ın da dediği gibi eğer nesnel bir gerçeklik varsa, bilinmesi olanaksızdır. Yani diyebiliriz ki bilebileceğimiz tek şey kendi oluşturduğumuz gerçeklik yani kendi hikayemizin gerçekliğidir. Aşkın ne olduğu ise hikayemize göre şekillenir. Hikayemiz, aşka anlam veren şeydir. Hikayemiz ise anne-babamızla kurduğumuz iletişimle, çocukluğumuzla, arkadaşlarımızla, çevremizle kurduğumuz iletişim ve oluşturduğumuz etkileşimle şekillenir. 

Aşka Yüklediğim Anlamı Nasıl Bulabilirim?

Aşka yüklediğimiz anlamı bulmak için hikayemizi ve onu oluşturduğumuz parçaları keşfetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Anlamın bizi nasıl ve ne şekilde etkilediğini belirleyebilmek için. Çünkü ancak bu şekilde, ilişkide ki olan bitenlerin farkına varabilir.

Bir tek ilişkinin hikâyemizi etkilemediğini, hikayelerimizin de ilişkimizi etkilediğini görebiliriz… Bazen ilişki de olduğumuz kişi için vardığımız kanıların yanlış olabileceğini, bu kanıların aslında oluşan hikayemizden çıka geldiğini görebiliriz.

Uzman klnik Psikolog Büşra Keleş

mail: busr.keles@gmail.com

 
Toplam blog
: 6
: 143
Kayıt tarihi
: 01.07.20
 
 

Şuan Seyir Psikoloji'de ergen ve yetişkin bireysel danışmanlığa devam etmekle beraber eğitim, semin..