Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Aşk olmadan cinsellik

Aşk olmadan cinsellik
 

Aşk nedir? Aslı’ya âşık olmak mı? Aslına âşık olmak mı? İşte önce bu sorulardan birini seçmek ve evet demek gerekir. Ondan sonra aşk olmadan cinsellik olur mu olmaz mı ona karar verebiliriz.

Aslına aşık olanlar için aşk olmadan cinsellik kesinlikle olmaz. Bu kişiler için sevişmek, öpüşmek kaygan sıvıların akışmasını sağlama amacı gütmez, işteşlik bildiren her eylem sevgiliyle ilişkidir ve bu eylemlerin her biri bu türde ki bir kimseyi fazlasıyla mutlu etmeye yeter. Yani bu kişiler için aşk ve orgazm testislerden gelen ve hesaplanamayan bir hızla dışarı akan bir sıvı kitlesi değildir.

Aslı’ya aşık olanlarda ise durum daha farklıdır. Bu kişiler için aşk diye bir kavram söz konusu bile olamaz. Karşılarına çıkan her kadınla ya da erkekle birlikte olmak isterler. Hayatlarına akılları ve duyguları yerine hormonlarıyla genital bölgeleri yön verir. Hayat sadece kayganlıktan ve sürtünmeden ibarettir. Onlar için bir çocuğun dünyaya gelmesi sürtünmeden ibaretken Aslına âşık olan kişilerde çocuk aşkın meyvesidir.

Birbirini hiç tanımayan insanların gecelik aşklarına şahit olduğumuz için aşk olmadan cinsellik olur mu sorusu bize tuhaf gelmiyor. Ama olayı sadece cinsellik olarak ele alırsak yani işteşlik aramasak cinsellik dediğimiz olayda, kişilerin kendilerini tatmin etme çabasına da cinsellik dememiz gerekir.

Aşk için cinsellik koşul değildir. Ama cinsellik için aşk koşul olmalı. Çünkü bizi diğer canlılardan ayıran birkaç özelliğimizden biri bu olsa gerek.

 
Toplam blog
: 11
: 689
Kayıt tarihi
: 31.08.07
 
 

15.02.1983 doğumluyum. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. "Mavi düşler" adında bir kültür sana..