Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk oyunu 3-5-2 sisteminde oynanır

Aşk oyunu  3-5-2  sisteminde oynanır
 

Futbol konusunda yazı yazmama, yönünde almış olduğum bir prensip kararım var ama gönül ilişkilerini futbol oyun sistemi ile ele almaya çalışacağım bir yazı dizisini sizlerle paylaşmama engel değil bu yaklaşımım. Efendim, malumunuz vechiyle futbul takımlarının sahaya dizilişlerinde farklı taktik metodlar uygulanır. "4-4-2", "3-5-2", "4-3-2-1" gibi sistemlerde, ilk basamak savunma ya da defansı, ikinci basamak orta saha dizilişini, son basamak ise hücumu ya da ofans-forvet hatlarını ifade eder.

Ben de diyorum ki şayet aşk denilen şey bir oyun ise bu oyunun, hayat denilen sahaya, en ideal diziliş sistemi 3-5-2 şeklinde olmalıdır. Defans üçlüsünü oluşturan oyuncular: "susmak", "konuşmak" ve "dinlemek"tir.

Aşkın orta sahasını, "tebessüm", "saygı(sevgisiz olmaz)", "anlayış", "geçmişlerle barışıklık", "gelecekle mutlak ortaklık" oluşturur.

Hücum hattındaki forvet oyuncuları ise "tensel uyum ve sevişme" ile "zihinsel uyum ve sevişme"dir.

Bu hatlardaki oyuncuların harmonik bir bütünlük ile çalışması, hatlar arası uyum ve oyuncuların sevgi nefesi ile kondisyon depolamaları çok önemlidir. Ve tabi ki düzenli antrenman, arada yapılan kamplar, alınan kupalar, başarılar hep takımı takım yapan ruhun ateşleyicileridir. Aşkı bir sobaya benzetirsek şayet ateşin geçmemesi için belirli aralıklarla odun atmak gerekir. Ki üzerinde portakal kabuklarından ilahi rayihalar elde edebilelim.

Yarından itibaren her gün bir hattı irdelemeye, oyuncuların özelliklerini incelemeye çalışacağım. Aşkın ve sevginin, dünya liginde hep şampiyon olması ümidiyle.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..