Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '16

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Aşk sarhoşu dizilerine son

Aşk sarhoşu dizilerine son
 

Yerli Türk dizilerinde, vıcık vıcık aşk kokan içeriklerden izleyici artık bıkmış durumda. Kore dizilerinin bir taklidi olan ve aptal aşık sunumunu üstlenen Kiralık Aşk, para ile aşkın bağlantılı olduğunu bilinçaltı mesajı olarak gönderen No: 309 gibi televizyon dizileri izleyiciyi artık ekrana bağlamaya yetmiyor. 

Reyting listelerinde özet bölümü bile ilk sıralarda yer alan Anne dizisi beni umutlandırdı. Her ne kadar Japonya'da yayınlanan bir diziden uyarlanmış olsa da, farklı içeriği ve toplumsal değerlere yer vermeye çalışması ilgi uyandırmaya yetti. Başrollerini Cansu Dere, Vahide Perçin ve çocuk karakter Beren Gökyıldız'ın üstlendiği bu dizide cinsellik, aşk , erotizm gibi konulardan sıyrılıp 'Anne olmak' değeri ele alınıyor. Gözleri aşktan şaşılaşmış karakterler görmüyorsunuz ya da spor yapan kaslı çıplak erkek vücudu seyretmiyorsunuz. Ahhh çok güzel kız, ahh çok yakışıklı erkek diye sizi kendine bağlamıyor. Gerek oyunculuk, gerek konunun güçlülüğü reyting almasında etkili. 

Bir de Kırgın Çiçekler var. Araya aşk sıkıştırılmış durumda ki her türlü kitleye hitap edebilsin. En azından diğerlerinden farklı olarak ayakta kalmanın zorluğunu irdeleyip, adaletsizliği göz önüne serebiliyor. 

Yerli dizilerde erkek egemen zihniyetin değişmesi için 'Anne' dizisi iyi bir adım oldu. Kadınları güçlü gösteren ve toplumsal değerleri ele alabilen konuların artması eminim ki birçoğumuzun ortak dileği oldu.

 
Toplam blog
: 13
: 3284
Kayıt tarihi
: 15.06.10
 
 

İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Fulbright ile Amerika macerasına katıldım. 1 yıl ..