Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '12

 
Kategori
Deneme
 

Aşk tadında...

Aşk tadında...
 

Ask tadinda bu aralar her sey. Aradigimiz her seye ''ask'' diyor tum dilekler. Icimizdeki anlamsiz bunaltinin bas nedeni de''ask''sizlik. Degmeyecek olmasi nafile. Sadece ''ask'' istiyor yuregimiz. Nedensiz, sorgusuz, sualsiz. Acisini bile bile, hissederek. Aslinda ne istedigimizi bilmeyiz konu ask'sa. Bosluk ve karmasa cabasi. Eskiye bakariz bir de yeniye. Umutsuzuzdur cogu zaman. Zaten ask da umutsuzluk degil midir? Aci cekecegini bile bile o kaosun icine dusmek istemek.. Baslica kendinden vazgecmek ve umutsuzluga yol acmaktir..

Aradigimizi bulamadigimiz an baslar umutsuzluk askta. Hemen '' ask diye bir sey yok'' kelimeleri basrollerde dilimizde. Hayir, vardir ask. Sadece bulamadigin icin yok sayiyorsundur. Civisi cikmis su dunyada, gercekten seven ve ask dedigimiz asklar vardir elbet. Sen bulamiyorsundur o kadar! Umutsuzsundur cunku. Guvensizsindir kendine. Ask vardir, en okkalisindan, en acisindan.. Cilesini, acisini cekmek, alev alev yanmak cabasi. Yureginin icinde kopan firtinalari dindirmek istemek cilesi.

Aslinda umutsuzluk asktan degil, nankor insanlardan. Sana ask ihanet etmemistir insanlar etmistir. Sen aski tek bir insan olarak goruyorsun cunku. Ask gorunmezdir. Icindedir. O icini yakip kavuran sey asktir. Sen onun terketmesine uzulmuyorsun ki, icindeki yanginin acisinin yakmasi sonucu cekiyorsundur bu asksiz bunaltiyi..

Bir tek ask aldatmaz seni. Herkes gider, herkes siler ve reddeder seni ama ask seninledir. Yalniz kaldiginda anlarsin bunu. Aski layik gordugun insan yoktur yaninda fakat ask seninledir. Bazen burnunun ucunda bazen cok uzaginda. Aynaya baktiginda belki de.


Eskileri hatirlarsin. Ask sandigin, aska layik gorup degmeyen aci hatiralarini.. Hatta ''Bir donebilsem geriye, bir donebilsem'' sarkisini dinlersin Ayla Celik'ten. Ne kadar geriye donmek istesende; izlenmis ve oynanmis bir filmi ayni ruh halinde oynayamazsin. Hatta umudun olmasa da, umutsuz bir sekilde bazen geriye donersin. ''Bazen geriye donmek daha iyidir, ayni hatalari yapmazsin'' diyenlere aldanirsin. Acini unutmak adina ama yapamazsin. Sadece karsi tarafa aci vermekten baska...


Askta bu kadar umutsuz olmamalisin. ''Olmuyorsa zorlamamak pisirik insanlarin isi, ben zorlarim'' diyeceksin Atilla Ilhan gibi.Gecmisi birakip gelecege bakarak her seyi yenileyeceksin. Hayati, aski, arkadaslari yenileyeceksin. Taa ki, degecek insanlari buldugunu anladigin an, hayati durdurup orada yasamaya karar vereceksin. Istersen 50 yasinda ol bunu yasarken. Hayat o yastan itibaren baslasa bile guzel. Bu sure zarfinda kimler o yasa kadar seninle olmus, gormus olacaksin. Hayati yeniledigini de farkederek.


Askta umutlu ol. Aynadaki ve icindeki aska sahip cikman dilegiyle..


rojdda

rojda002@gmail.com

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..