Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '07

 
Kategori
Sinema
 

Aşk Tarifi

Aşk Tarifi
 


Bildiğimiz en güzel yemeklerin tarifleri annelerimize ait değil midir hep?

Peki, hayatın tarifini de annelerimizden öğrenebilir miyiz ?

Yoksa en iyi tarif kendi kendimize bulduğumuz tarifler mi ?

Manhattanda lüks restoranın baş aşçısı Kate ‘in yer mantarı soslu bıldırcını ve safran sosu en spesiyal yemekleridir, sırrını kimsenin çözemediği.
Şaraba yatırılmış bıldırcını domuz mesanesinde pişirmek gerekir, yeterince pembeleşmesi ve kurumaması için. Tayland limonu yaprağı ise , safran sosunun sırrıdır.

Baş aşçı Kate Armstrong hayatını da, Manhattan'daki 22 Bleecker Restaurant'ı yönettiği gibi yönetmektedir: Çevresindeki herkesi hem etkileyen hem ürküten hata kabul etmez bir yoğunlukla. Kate, işten sonra, çoğu akşam gece yarısı bile olmadan yatar ve şafakla birlikte kalkarak ya o günün taze yemeklerinde kullanılacak balıklar için rakiplerini alt etmek üzere balık pazarına gider. Ya da bıldırcın sosu için yer mantarlarını seçmeye.

Kate’ın her dakikası planlanmış yaşamı, 9 yaşındaki kızı Zoe ile kendisini ziyarete gelen kızkardeşinin trafik kazasında ölmesi ve Zoe’ nın Kate ‘le birlikte yaşamaya başlaması ile alt üst olur.

Aynı dönemlerde, resteronttaki ekibe katılan yeni aşçı yardımcısı neşeli, vurdumduymaz Nick Palmer , hem mutfağa hem de Kate’in mükemmeliyetçi yaşamına bir casus gibi sızmaya başlar. Kate 'in bütün karşı koymalarına rağmen, Nick’in küçük Zoe’ ya nüfuzu, ikisinin arasında kurulan eğlenceli ve duygusal beraberlik, onu da içine çekmektedir.

Nick Palmer, yemekleri operalar söyleyerek ve gülümseyerek yapmaktadır mesela. Artık mutfakta herkes neşeli, Nickin şarkılarına eşlik etmektedir çalışırken. Gerek hayata, gerekse mutfağa gelişigüzel yaklaşımı, Kate'inkinin tam tersi olmasına rağmen yine de aralarındaki elektrik yadsınamaz ölçüdedir. Nick rekabet ile romantizm arasındaki sınırı zorlayınca, Kate, yıllardan sonra ilk kez, böylesine kendine yeten bir insan olmasını ve güvende hissetmesini sağlayan bazı seçim ve inançlarını sorgularken bulur kendini.

Zoe ve Nick, bütün ezberlerini bozmuştur Kate'in.

Hayatın da tarifi olsa, yer mantarlı soslu bıldırcın gibi ...der Kate.

Yoksa en iyi tarif, kendi kendimize bulduğumuz tarifler mi ?

Aşk Tarifi, başrollerini Catherine Zeta- Jones(Kate), Aaron Eckhart (Nick Palmer) ve Abigail Breslin (Zoe) in paylaştığı, Scott Hicks'in yönettiği 2007 yılı yapımı film duygusal-romantik, sıcacık bir film. Esmer- melez güzel Catherine Zeta Jones ile Amerikan sinemasının yeni aktörlerinden sarışın- atletik yapılı ve yakışıklı Aaron Eckhart müthiş bir ikili olmuşlar. Özellikle Zoe rolündeki Abigil Breslin, yaşından büyük oyunu ile içine alıp sarmalıyor sizi.

En güzel yemekler annelerden öğrenilse de hayat annelerden öğrenilerek yaşanmıyor . Ve hayatın ne tarifi, ne de ezberi var.

Çocuğa verilen emek ve sevgi, mutlaka onun tertemiz yüreğinde karşılık buluyor.

Bütün ezberleri bozarak, hayata şarkılar söyleyerek bakmanın ,

bazan masalar üstünde değil de yerlere serilen bembeyaz örtüler üstünde ve mumlar eşliğinde safariye çıkmış gibi , yerlere uzanıp, bütün ayıcıkları, arslanları, zürefaları, maymunları da ortalığa serpiştirip , üstüne bir de şarkı tutturup , yemek yemenin keyfini bir düşünsenize ...

Hele dışarıda bir de kar tanecikleri uçuşuyorsa...

 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..