Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk üstüne bir yazı

Aşk üstüne bir yazı
 

"Güzelliğin on" para etmez bu bendeki aşk olmazsa" demiş Aşık Veysel.
Güzel bir tespit . Gerçekten de bendeki aşk olmazsa karşımdaki ne kadar
güzel olursa olsun, ben ilgilenmedikten ve sevmedikten sonra neye yarar
onun güzelliği?

Bunun örnekleri de vardır yaşamda. Gençlik yıllarınızda birini seversiniz.
Ondan başkasını gözünüz görmez. Ölene kadar da ondan başkasını sevemeyeceğinizi söyler durursunuz. Ama yaşam ilerledikçe aynı heyecanla başkalarını da sevebileceğinizi görür ve şaşarsınız. İstisnalar olabilir tabii ama ben genel olarak söylüyorum.

Demek ki aşk bizde olduktan sonra yaşamın zaman içerisinde önümüze getirip koyduğu yaşam duraklarında başkalarını da sevebiliyoruz.

Yaşamın değişik evrelerinde farklı insanlara aşık olabiliyoruz. Aynı anda bir kaç kişiden sözetmiyorum. Değişik zamanlarda diyelim bir aşkın üzerinden 10-15 yıl geçmiş tam her şey bitti , aşk da bitti derken önünüze aşık olabileceğiniz birisi çıkabiliyor.

Bu açıdan bakıldığında Aşık Veysel’in dile getirdiği görüş geçerli görünüyor. Ancak bu görüş bir yere kadar geçerli gibi geliyor bana. Çünkü , madem aşk bizde ise, bu aşkı alır istediğimiz uygun birine yöneltir mutlu bir ömür süreriz. Ama hiç de öyle olmuyor. Bu bizim dediğimiz aşk, gidip en olmadık birini buluyor ve yaşamı zehir
ediyor çoğu zaman. Aşk bizde ama dizginleri elimizde değil. Ve karşımıza çıkan her insana değil de, birdenbire kendisine aşık olduğumuzu anladığımız kişiye aşık oluyorsak, bu durumu açıklayamıyor yukarıdaki görüş. Bana öyle geliyor yani.

Demek ki herkese aşık olamıyorsak, bir ömür süresinde ancak en fazla birkaç kişi olabiliyorsa, bu “bendeki aşkın” hedefine kilitlendiği ve şifrelendiği güzeller de vardır demektir.

Yani “Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmazsa” nın yanına bir de “ Sen güzel ol ya da olma seni güzel gören bir aşık mutlaka bulunur” diye bir özlü sözü vefalı bir blog arkadaşınız olarak siz aşıklara armağan ediyorum. Umarım bu yazdıklarımı eşim okumaz hiçbir zaman. Yoksa asıl özlü sözleri mezar taşlarımda okursunuz.

Kandiliniz mübarek olsun. Hakkınızı helal edin.

resim: satirarasi.wordpress.com

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..