Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Aşk ve dahası

Aşk ve dahası
 

Neredesin nefs' im ( deneme

Doğdun daha ilk anda ağlayıp süt istedin; ağzına gelen ilk damladan sonra sustun, nerelerdesin ne düşünüyorsun, kim bilir ne istiyorsun!

Emeklemeye başladın oyuncaklara erişmek almak, kırmak istedin; oyuncağı alana kadar sadece aklın oradaydı, elin uzandı aldın da şimdi nerelerdesin neler düşünüyorsun.?

Koşmaya başladın yeni pabuç, yeni eşya diye tutturdun başka bir şey istemezdin, hepsine sahip oldun da şimdi aklın nerde ne düşünüyor nerelerdesin?

İlkokul sıralarında en gösterişli çanta diye tutturdun alana kadar başımın etini yedin alınca ne oldu? alana kadar aklın ordaydı şimdi nerede ne istiyor ne düşünüyorsun.?

Liseye başladın ütülü en iyi formayı giyer çizgi dahi istemezdin niye karşı cinsi düşünmekten başka bir işin yok muydu? Okul bitti boşta kaldın şimdi nerelerdesin?

İşe girmek en iyi maaşı almak en az çalışmak senin hücrelerini çatlatıyor başka bir ihtimal düşünmüyordun. Çöpçü olmak TOPRAĞI süpürmek olmazdı, sırtını devlete dayadın iyi bir memursun atılma korkun da yok; şimdi ne istiyor daha ne istiyor ve hayalleniyorsun.?

Buluşmak sevgilinin elini tutmak ne olursa olsun göz göze gelmek yeterdi hani. Yanındasın şimdi elin elinde belki de saçını okşuyorsun ama aklın nerede ne hayal ediyor başka dünyalarda geziyorsun.

Evlenip dünyanın en güzel, en yakışıklı en zengin en alımlı insanını arıyor hayalleniyor başka bir şey düşünmüyordun. Şimdi evlendin belki evinde var, çoluk çocuğun da ama Nerelerdesin ne hayal ediyorsun… daha ne istiyorsun…!

Ne istediysen dünyadan aldın; aş, iş, sevgili, mal mülk, mevkii…. Yok ki bunun daha ötesi.. Vermek paylaşmak başkalarının hayallerine su serpmek, tohum ekmek, yağmaktır daha ilersi. Doymaktır bu, yoktur ötesi….

Çünkü doymaz aldıkça daha ister, kavuştukça anında daha der Nefsim,

Fazla en fazla diyor doymuyorsun ey Nefsim

Yere bak ta gör! Toprak doyuracak iki gözünü….

 
Toplam blog
: 10
: 740
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

1983 den beri ESNAF; vergi cennetinin toprağı, 1986 dan bu yana boşta gezer hep düşünür fizik mühen..