Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk ve koku

Aşk ve koku
 

İnsanlar binlerce yıldan bu yana koku konusunu hep merak etmişlerdir. Gördüğümüz ya da duyduğumuz şeyleri tarif etmek bizim için oldukça kolaydır. Buna karşın, çoğu zaman algıladığımız kokuyu isimlendirmekte güçlük çekeriz. Onu başka bir kokuya benzeterek anlatmaya çalışırız. Genellikle de onun bizde uyandırdığı hisleri ifade ederiz.


Allah bir insana bütün bilgileri vermiştir. Ama bir insana vermiştir. Biz görüntü olarak insanız da enerji olarak insan mıyız? Yavaş yavaş negatifliklerimizden arındığımız müddetçe Tanrıya yaklaşan evrimi yükselen ve algılamaları açılan, içsel duyuları fazlalaşan ve içsel görüleri netleşen bir varlık haline gelmeye başlarız. Böyle bir varlık her türlü algılamayı alır. İşte bir insan da bütün varlıkların özellikleri olduğu için çok uzaklardaki bir şeyin kokusunu alabilir. Köpekler bir şeyin kokusunu takip ederek gider bulurlar. Madem ki bir insan bir köpekten üstün. Köpek kokuları koku belleğinde en az 10 yıl saklıyorsa ve eğer kilometrelerce uzaktaki evini koku yoluyla bulabiliyorsa, bir insan neden kokuyu algılamasın ki?


Eğer hayvanlar çiftleştikleri zaman bir koku salgılıyorlarsa, bir insan doğa için uygun olan bir insanı üreteceği bir kişi için neden bir koku salgılamasın ki? Zaten insanlar kendi içsel koku sistemlerini yok ettikleri için kendilerine uygun insanı bulamıyorlar. İşte parfümlerle değişik kokularla kokular yapıyorlar ama kendi kokularını öldürüyorlar. O yüzden karma karışık oluyorlar. Tek sebeb bu değil. Eğer Tanrı bir insanı doğuştan fabrika gibi yaratıyorsa, buruna ne gerek var. Yani Tanrı lüzumsuz hiçbirşey yapmıyor, neden bir burun ve koku merkezi yaratmış? Eğer siz O koku merkezinizi, içsel enerjinizle çok iyi bir şekilde açabilirseniz işte yok saç kılından birşey almaya, yok DNA testine şunlara bunlara gerek yok, bir insan bunu bulur ve o kişi için uygun kokuyu yakalayabilir.


Aşkında bir kokusu vardır. Her insanın aynı parmak izi gibi kendine özgü bir kokusu vardır. Bazen bizler bu kokudan aşkımızı da bulabiliriz. Bir sivrisinek 60 km öteden sokacağı insanın kokusundan takip edebiliyorsa. Varlıkların en mükemmeli olan insan binlerce km ötede de olsa Aşkını kokusundan niye tanımasın ki? İçsel koku sistemleri açılamayan insanlar için ruhsal alandaki kokularını bulup çıkartarak verilecek formüle göre yapılacak bir koku karşı cinsi kendine çekecek ve farkedilmesini sağlayacaktır. Bu yüzden kişinin kendi kokusunu farkedebilmesi çok önemlidir. Ve farkettigi bu kokusunu diğer kokularla örtmemesi çok önemlidir.


Tabi uygun koku doğru kişiye aşık olabilmek için de çok önemli. İçsel koku sistemlerini yeniden kazanabilen insanlar koklaşa koklaşa birbirlerini bulabilecekler. Düşünün ki herkes çok konuşurken siz kokusundan yakalıyorsunuz aşkı.


Bir sonraki aşk yazımızda görüşünceye kadar sevgiyle kalın.


Alahattin Öztekin

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..