Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk ve sevgi üzerine

Aşk ve sevgi üzerine
 

Sevgi anlaşmak değildir. Nedensizce sevilir. Bazen kücük bi an için ömür bile verilir. Nedir sevgi? Neden karşılıksızdır? Neden uğruna can verilir? Bütün bedeninle sevilir?

Nedir? Mecnunu çöllere düşüren, Ferhat a dağları deldiren... Nasıl bir güçtür.. içlerinde nasıl bir duygu vardı ki bunları yapabildiler. Neydi? Bunlara bu kadar büyük işler yaptırabilen. Kendilerinden vazgeçiren. Acaba güzellik miydi onların başını döndüren? Şirin hakkında cok bilgimiz yok ama Leyla hakkında yazılanlara göre Leyla ahım şahım çokta güzel insann başını döndüren birisi olmadığını görüyoruz. (Zamanın padişahı Mecnuna sorar: Leyla uğruna bu kadar değmez yaptıkların Leyla o kadar güzel birisi değil. Mecnun derki: Siz Mecnun olmadan anlayamazsınız!....) Güzellikte olmadıgını görüyoruz.

Sevgi üzerine milyonlarca Şiir, Roman, Makale yazılmıştır... Herkes farklı betimlemiştir bu ruhani duyguyu. Bazıları cok güzel derken bazıları acı demiştir. Aslında hepsidir herşeydir sevgi. İnanmaktır, yaşamaktır, kendinden vazgeçmektir, tek yürek olmaktır, bölüşmektir kalbini. Sevgi de son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen sevgiler vardır. Vazgeçiş de yoktur sevgide. Yaşandıkça yaşatılır sevilen. Ama kimi zaman sevgili için kimi zamansa sevginin bir gereği olarak saklanır bu aşklar. Vazgeçiş yoktur, vazgeçmiş gibi görünmek vardır o yüzden.

İstemek de yoktur sevgide. Sevgilinin olduğu yerde son bulur istekler. Bir şey varsa istediğin bu senin için değil, sevgili için istediğindir. Ondan O'nun adına istersin. O'nu daha sonsuz sevebilmek için istersin. Sevme özgürlüğünü istersin, kabul edilmesini istersin. İstersin ama bir gün gelir bu istekler de son bulur. Kendinden istersin artık. Sevgiliyi daha çok sevmek istersin kendinden. Sonsuz kılmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mı bunu sevgilinin isteği belirler.

Sevgililerin hiçbir sözüne üzülmemeyi öğrenmek demektir. Sevgilinin ölüm hançerine bile hayır dememektir. Onun vuruşuna, onun tokadına alınmamaktır, sevgili den gelen her hareketi ve her sözü kabullenmektir. İhanetlere, hainliklere bile üzülmemektir. Sevgili den gelen öl emrine bile ölürüm diyebilmektir. Kendi elleriyle kalbini bir bıçak ucuna koymaktır. Sevmek ölmektir. Ölmesini bilmektir. Sevgili için yaşamaktır. Onun eli, kolu, gözü, kalbi olmaktır. Ama artık onun bir şeyi olunmadığı bir zaman ölmesini bilmektir.

 
Toplam blog
: 4
: 911
Kayıt tarihi
: 16.09.10
 
 

Kocaeli üniversitesi İletişim fak.ögrencisiyim. Medya ve Gündem'i her zaman takip ederim. 2 yıl önce..