Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '15

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk Yeniden son bölüm ve görüşlerim

Aşk Yeniden son bölüm ve görüşlerim
 

aşk yeniden


Aşk Yeniden dizisi henüz 4 haftadır ekranlarda... Sadece 4 bölüm yayınlayan Aşk Yeniden Son Bölüm reytinglerde birinci olmayı başardı. Diziyi ben ve kızım çok beğendik. Bunun için diziyle ilgili bir kaç görüşümü nacizane olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Son yıllarda tüm Türkiye'de karanlıktan aydınlığa doğru yeniden başlayan direniş yolculuğu ve birçok mecrayı kapsayan uyanış, başlıca reyting kumpasına direnerek tüm gücüyle savaşan ve hatta her şeye rağmen onu yok etmeye başlayan televizyon sektöründe kendisini açıkça belli etmeye başlamış durumda. Birbiri ardına gelen yeni projeler, iyi senaryolar neredeyse unutmaya başladığımız, unutturulmak istenilen eski ve gerçek Türkiye'yi bizlerle yeniden buluşturuyor. Hepimiz biliyoruz ki büyük planın en önemli ayaklarından birisi olan reyting kumpası, bir kesimin tüm Türkiye'ymiş gibi gösterilme çabalarıyla yıllardır ekranları karanlığa boğmaya çalışmaktaydı ancak görüyoruz ki ışıklar yeniden yanmaya başlamış durumda.
 
İnci-İsmail Gündoğdu'nun yapımcılığını üstlendikleri, Ersoy Güler'in senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda da yönetmenlik koltuğunda olduğu Aşk Yeniden, insana huzur ve mutluluk veren hikayesiyle bu yeniden uyanışın simgelerinden birisi.
 
'Sevdiklerini, tüm ailesini, hayatını geride bırakarak, aşık olduğu Ertan’ın peşinden Amerika’ya kaçan Zeynep, elinde hayal kırıklıkları ve bebeğiyle Türkiye’ye geri döner. Diğer tarafta Amerika’ya eğitim için giden Fatih’in de hayal kırıklıkları ile ülkesine, ailesinin yanına dönme vakti gelmiştir. Hikaye bu iki insanı ve iki farklı hayatı eve dönüş yolunda buluşturur'
 
Aşk Yeniden'in trajikomik bir yapım olduğunu söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama sanırım diziyi izlenebilir kılan en önemli ayrıntı olan 'Denge' yi anlatmak için kesinlikle doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu tip yapımlar daha önce de birçok kere denendi, önemli olan seyirciyi elden kaçırmayacak şekilde absürdlüğün sınırlarına yaklaşıp yine bir daha bırakmayacak şekilde hayatın gerçekleriyle bezeli hüzne, aşka, acılara ve insani duygulara olan yolculuğu sağlam bir zemin üzerine oturtabilmek olmalı ki Aşk Yeniden bu beklentiyi fazlasıyla karşılıyor.
 
Dizinin ilk bölümünde bu dengenin mükemmele yakın bir şekilde sağlanmış olduğunu görmek, ilerleyen bölümler adına içimizde büyük bir heyecan ve merak uyandırıyor. İlk dakikasından son dakikasına kadar, hiç sıkılmadan, ama'lara girmeden, kopmadan ve uzaklaşmadan seyredebildiğimiz bu yapımın çok daha başarılı işlere ve yüksek reytinglere imza atacağını şimdiden söyleyebiliriz.
Dizi adına yapabileceğimiz tek yapıcı eleştiri, keşke yan kadro seçimi belki biraz daha özel, hani karakteri alıp geliştiren onu farklı ve unutulmaz bir görünüme büründürebilecek oyunculardan seçilmiş olsaydı dememiz olabilir. Tabii ki kadroda yer alan herkes birbirinden değerli oyuncular ancak yine de bir eksiklik hissedildiğini kabul etmek gerekli. Zaman içerisinde ilk bölümde tam adapte olamadığımız bireysel karakter gelişimleri de eklenirse Aşk Yeniden her bakımdan unutulmayacak bir hikaye olarak televizyon tarihindeki yerini alacaktır.  
 
 
Toplam blog
: 9
: 697
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

1972 yılında Bursa'da doğdum. Eşim ve 2 çocuğumla halen Bursa'da yaşamaktayım. ..