Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '10

 
Kategori
Sinema
 

Aşka Fırsat Ver/L'age de la raison - Eğlenceli ve düşündürücü bir Fransız filmi

Aşka Fırsat Ver/L'age de la raison - Eğlenceli ve düşündürücü bir Fransız filmi
 

Sophie


Aşka Fırsat Ver bu hafta sinemalarımızda gösterime girdi ve biraz eğlenceli ama aynı zamanda insanı bazı şeyleri sorgulamaya iten bir film izlemek isteyenler için hoş bir alternatif. Sophie Marceau hayranları için kaçırılmaz denebilir çünkü hem 44 yaşının olgunluğu hem 14 yaşından beri koruduğu güzelliğini deneyimleriyle birleştirip herzamanki gibi sağlam bir performans çıkarmış.

Ona destek olan tüm aktörler kaliteli ve genel olarak karakterler biraz derinlikten yoksun olmuş olsa bile oyunculuk zevk veriyor. Hikaye içerisindeki karakterler oldukça klişe ve yüzeysel kalsa bile hikaye ve filmin geneli orijinallik yüklü ve insanı düşüncelere sürükleyen bir kalitede. Fransız filmlerinin ağır temposunda ilerlemeyen bir film, Fransız filmi için oldukça tempolu ve komedi ağırlıklı. Tercüme dialogların hakkını per vermese bile hoş sahneler ve sohbetlerle dolu bir film.

Daha önce Türkiye'de "Cesaretin var mı aşka?" adı altında oynamış olan "Jeux D'enfants" filminin yönetmeni, Yann Samuell yine aynı ortamı yaratmış, o filmde Marion Cotillard bu filmde Sophie'nin performansına benzer bir oyun sergilemişti ve yine yetişkinlerinle çocukların dünyasını kesiştirmeyi ihmal etmemişti. Filmin esas başarılı olduğu nokta ise kendinizi, yaşamınızı, verdiğiniz önemli kararları, önceliklerinizi, eski hayallerinizi, sevdiklerinizle ilişkilerinizi gözden geçirmeye ikna edebilmesi. Çok fazla yönlendirmeden, sizin yerinize kararlar, hükümler vermeden, kendinizi bulup bulmadığınızı, kendi özünüze sağdık kalıp kalmadığınızı sorguluyor bu hikaye.

Romantik bir komedi peşinde olanlar aradıklarını bulamayabilirler ama değişik, eğlenceli ve düşündürücü bir film tercih edebilirseniz sanırım hayal kırıklığına uğramazsınız.

 
Toplam blog
: 24
: 1070
Kayıt tarihi
: 27.07.10
 
 

Eğitimimi Fransa, Türkiye ve Amerika'da fransısca ve ingilizce olarak tamamladım. Bilgisayar mühendi..