Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşka ömür biçen uzmanlar aşkın içinden kaç defa geçtiler acaba?

Aşka ömür biçen uzmanlar aşkın içinden kaç defa geçtiler acaba?
 

Aşkla ilgili uzman görüşlerine, gazete ve dergi sayfalarında sıkça rastlarız. Aşka ömür biçenlerden kimyasına kadar, aşka ait ne varsa uzmanlarca masaya yatırılır. Kimine göre 2 yıldır ömrü, kimine göre 6 ay. Kimine göre bir delilik halidir, kimine göre tutsaklık.

Uzman olunca tabii, her konuda ahkam kesmek farz olmuştur. Sorarım size ey uzmanlar , aşka ömür biçen sizler, aşkın içinden  kaç defa geçtiniz ? Aşk için nelerden vazgeçtiniz ?  Aşkı pamuklara mı sarıp beslediniz ? Yoksa uzmanlığa ters düşer deyip yollara mı savurdunuz ? 

Aşkın uzmanı olmak için içinden uzun uzun geçmiş olmak  gerekir.Öyle 1-2 aylık geçici sevdalar değil, yıllarca süren, ruhunuzu tekamül ettirenlerdir söylemek istediğim.

Aç mısınız tok musunuz bilmediğiniz. Bakıp da görmediğiniz, işitip de duymadığınız anlarda, hissettiğiniz kalp çarpıntılarıdır değinmek istediğim. Nereye giderseniz gidin böğrünüzde bir yerlerde taşıdığınız, kiminle konuşursanız konuşun içinizde yaşayan bir canlı gibidir adeta. Düz yolda yalpalatan, her şarkıda kendinden bir şeyler buldurandır.

Sizi kişisel  merkezinizden alıp, uzay mekiğinin merkezine yerleştiren bir oyun bozandır aşk. Kendini her şeyden değerli hisseden bir şımarıktır aslında. Yaşa  başa bakmazsızın alabora eden bir fırtına gibidir. Savurup savurup duvara çarptırır birde bakarsınız gökyüzünde dansettirir.

Öyle gökyüzüne çıktım diye havaya girerseniz paraşütsüz bir bırakır ki sormayın gitsin. Kendinizi  yarı baygın yerde yatarken bulursunuz. Bir cesaret toparlanırsınız, kolunuz bacağınız kırık... Kalbiniz yaralı. Ne olursa olsun yola  devam etme vaktidir şimdi. Aşk, acının dibine vurup yaşama cesareti gösterebilmektir. İçinizde organlarınız kavrulurken, günlük hayatın akışında kalabilmektir.

İşte Sevgili Değerli Uzmanlar ,

Aşk böyle bir şeydir. İçinden geçtiyseniz bilirsiniz fazlasıyla… Öyle ömür biçilecek, şekil verilecek, kalıba sığdırılacak bir şey değildir aşk.    

                                                                                                                   Ayperi Ferda Oral

                                                                                                                     Eğitimci Yazar  

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..