Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşka umut etmek

Aşka umut etmek
 

“Aşktan korkmak, yaşamdan korkmak demektir ve yaşamdan korkanlar şimdiden üç kez ölmüşlerdir.” /Bertnard Russel


Bir umut vardır her zaman içinde; aşka dair, sevmeye, sevilmeye dair… Gün olur umudun doruğa çıkar, heyecanlanırsın. Fazla uzun sürmez bu sevincin; tekrar sevincin durulur, umudun başladığı yere dönersin. İçinde yaşadığın bu dalgalı deniz hali seni bazen hüzünlü bir akşama götürür, bazen de gecesinde yalnız olduğun o mehtaba…

Alışırsın bu duruma. Umudun yeniden hareketlenmeye başladığında artık eskisi gibi sevinmez, heyecanlanmazsın. Çaresizliği öğrenmişsindir artık. Her umut denemen yerini umutsuzluğa bıraktığı için artık daha duyarsızlaşırsın aşka. Kapılarını kapatıp artık köşene çekilirsin. Kapını çalmaya kimseler gelmezse sen zaten bu halinden şikâyet etmezsin. Bu duruma alışman gerektiğini bilirsin. Yalnızlığına yeniden döndüğün için hatta sevinirsin. Çünkü seninle olan sürekli yalnızlığın olmuştur. Seni her halinde bağrına basan yine o olmuştur. Anlayış gösterip sorgulamadan seni konuk eden yine yalnızlık olmuştur. Sen her çaresiz kaldığında ona başvurmuşsundur. Ona içini dökmüşsündür. Seni en iyi anlayan o olmuştur. Dönüp dolaştığın son liman hep yalnızlığın olmuştur.

Yalnızlığınla yaşamını yaşanılır kılmaya çalışırken artık kapına yaklaşan her umudu duymaz olursun. Dönüp bakmazsın bile. Kapını gerçekten de çalmaya gelmiş de olsa, sen tekrar üzülmemek için yeni aşklara kapını açmazsın, yeni limanlara açılmazsın.

Bunu istemezsin. Bazen yalnızlığının da seni anlamadığını düşündüğün zamanlar olur. Yeniden umuda kürek çekmeye kalkarsın ki daha ilk limanda umutla çektiğin kürekler aşk yolunda kırılıverir. Bu defa kendine kızmanın ötesinde ceza verirsin. Öyle bir cezadır ki bu, artık aşkı içinde öldürmektir bu, artık umudu içinde yok etmektir. Belki de yaşama sebebindir bu ikisi. Belki de böylece ölüm yakınlaşmıştır sana. Depresyon denen bu halin belki de seni senden çalacak, seni ölümün o soğuk tenine hapsedecektir. Bu halini belki görecekler, belki de görmeyecekler. Kimsenin uzatılan elini görmezsin. Çünkü uzatılmamıştır zaten. Öyle yalnız hissedersin ki artık yaşama dair bir sebebin yoktur. Yalnızlığından da sıkılmışsındır artık. Kendine bir veda töreni düzenleyerek son limandan da ayrılırsın. Artık sana senden başka kalan yoktur. Çıktığın yeni yola belki yeniden umutla bakarsın. Belki aşk dediğin ordadır ve seni bekliyordur. Belki de hiç yoktur, kimseler de bilmiyor, tanımıyordur onu. Ama sen yine de olasılıkların aleyhine işlediği o yolda aşka umut edersin. Çünkü sen nerde olursa olsun onsuz yapamayacağını biliyorsundur artık. Çünkü sen, aşksın!  

 
Toplam blog
: 46
: 1156
Kayıt tarihi
: 07.05.13
 
 

1977 doğumlu. Atatürk Üniversitesini bitirdi.Öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.2007'de Ankara Üniv..