Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Asker, ordu, yargı, anayasanın traji-komik mizahı

Asker, ordu, yargı, anayasanın traji-komik mizahı
 

Asker, Ordu, Yargı, Anayasa, Korku, Sindirme Komedisi 

-Ülkemizde eğer soyadınız Yazıcıoğlu ise dikkat edin ölme ya da öldürülme ihtimaliniz diğer kişilerden yüksektir. Ülkemizde iki değerli Yazıcıoğlu trajik bir kaza sonucu öldü. Samimiyetle ölümlerin her ikisinin de kaza olduğunu söyleyebilecek bir Allah'ın kulu var mı? Çıksın söylesin, ülkemin bu değerli insanları ecelleriyle ölmüşlerdir diye. M.Yazıcıoğlu'nun ölümünün sorumluları bulunmuş, sözde adı ve resmiyeti olmayan JİTEM öldürmüş Yazıcıoğlu'nu. Buna kim inanır? K.Vadisi senaryolarını gerçek hayata uygulama yetkisini kim kimden alıyor? 

-Yetki deyince ilk akla gelen tabiki yargı, adalet sistemi değil mi? Yargı demek, günümüzde ülkeyi yönetenlerin gelecekte yargılanmamalarını garantiye almak için oluşturdukları ince bıyıklılardan oluşan üyeler demek değil mi ülkemizde? Ülkemizde iki önemli konu kafamızda ampul gibi ışık saçıyor ve parlıyor. Bunlardan birisi adalet diğeri kalkınma. geçen yıllarda kalkınmanın bütün gereklerini yaptık. Örneğin,  

-Dış ticaret hacmimizi o kadar artırdık ki ne satılmadık banka, liman vb kaldı ne de yurt dışından ithal etmediğimiz Çin malı kaldı. 

-Geçen zaman içinde fakir insan sayımız 15 milyonu buldu, 20 milyonda çocuk ve öğrenci sayımız var, 10 milyon da yaşlı nüfusumuz olmsa geriye çalışma ve üretme potansiyeli olan az sayıda insan kalıyor. Bunların da yarısı işsiz olarak evde, sigarasız kahvede, içkisiz barda, susuz toprakta, meyvesiz ağaçta duruyorsa geriye 5-10 milyon gibi çalışan bir grup kalıyor. Bunların da yarısı memur olduğuna göre ülkemizin orta gelir düzeyinde çalışan 5 milyon insan var mı acaba? İşte kalkınmanın temellerinin atıldığı bir ülke, 25 milyon yoksul ve az yoksul, 10 milyon yaşlı, o gruba da verilen emekli maaşlarını düşünürsek onları da fakir ve de aç grubuna alırsak AB'ye girebilecek kadar kalkınmış olduğumuzu görebiliriz ! 

Gelişmişliğin diğer simgesi ise Adalet. Bu konuda o kadar iyiyiz ki her yönden birinciliklerimiz var. Örneğin; 

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Başvuru rekoru bize ait. 

-Tutuklu uzun süreli hapis yatma rekoru bize ait 

-Adam gömen, adam öldüren adamları salıverme rekoru bize ait 

-Yargıda halkı gerçekten ilgilendiren konularda (!) yeni kanunlar ve yönetmelikler çıkarmada ileri düzeyde bir ülkeyiz. 

-Film senaryoları yazmakta olan yeteneğimizi yargıda da kullanıyoruz ve her hafta bir general hakkında senaryo, CD, DVD, belge, bulgu, makale, haber yazabiliyoruz. Dolayısıyla da aslında yargı konusunda uluslararası bilimsel arenada yayın yapsak herhalde birinci oluruz yine. 

Son Söz; 

Halkta korku yaratmak ve bunu yaparken de demokratik yolları kullanmak en büyük zorbalıktır.  

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..