Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Asker Bülent Fenerbahçe yönetiminden terfi bekliyor

Asker Bülent Fenerbahçe yönetiminden terfi bekliyor
 

Bülent Uygun, eski Genelkurmay Başkanı (Em.) Org. Yaşar Büyükanıt ile...


Ligde bu hafta oynanan maçlar gösterdi ki, ne Galatasaray ne Fenerbahçe, ve de büyük bir ihtimalle Beşiktaşspor önümüzdeki sezon yollarına mevcut teknik direktörleriyle devam etmeyecekler. Fenerbahçe, iki senedir İstanbul büyükşehir Belediye'den ziyade sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğu bilinen Abdullah Avcı engelini aşamıyor. Tabi Galatasaray yönetimi suyu çoktandır ısınmaya başlayan Skibbe'ye alternatif olarak Avcı'yı takımın başına getirmek için gerekli cesareti gösterir mi bilinmez ancak, Fenerbahçeli yöneticilerin hepsinin kafasında sezon bitiminde ilk iş olarak Arogones'le yolları ayırmak var. İki kere iki dört.. Eminim ki, teknik direktörlük görevi için en kuvvetli aday da Sivasspor'u artık kimsenin şans-mans diyemeyeceği şekilde ligin zirvesinin müdavimi yapan Bülent Uygun'dur.

Bu açıdan Abdullah Avcı Fenerbahçe'ye üstünlük sağlayarak sadece kendi rüyalarını daha manidar kılmamış aynı zamanda mağlup ettiği takımın 'dede' sonrası yeni dörektörü için beyin cimnastiği yapılmasına vesile olmuştur. Benim gönlümden geçen ise Abdullah Avcı ve Bülent Uygun ikilisinin kozlarını Galatasaray ve Fenerbahçe teknik direktörü olarak paylaşmasıdır. Her ikisi de bunu sportmen duruşlarıyla hak ediyor.

Tabi Bülent Hoca yalnız gelmese daha iyi olur. Futboldan az çok anlayanlar Sivas'tan Bilica'yı getirmesi gerektiği konusunda hemfikirdirler sanırım. Çünkü bu oyuncu oynadığı libero/stoper mevkinin ligimizde belki de en iyisi. servet kadar mücadeleci ama ondan çok daha teknik... Topu kesişi, adam takibi, kademeye girişi, hava topları, defans oyuncularını organize edişi, ortasahayla irtibatı, ileri çıkışları, o hızla geri yerine dönüşleri, yerinde müdahaleleri ve oyunu topa hızlı ve isabetli sokuşu ... Maccabi'den transfer edilen Fransız forvet oyuncusu ise, sanırım ismi Kamanan, inanın hem Semih hem de Güiza'dan daha faydalı olur. Tabi Sivas'ta iyi oynamak ve büyük takımlarda iş yapmak arasında büyük bir uçurum gözardı edilmemeli. Mehmet Yıldız sırf bu yüzden benim getirilmesi gereken oyuncular listeme pek uymuyor.

Umarım 'asker' Bülent bu sezon terfi ettirilir de, Türk futbolu son zamanların en önemli marka ismini daha da yukarılara taşır, Fenerbahçe uzun süreler hizmet edecek yeni bir 'Alex Ferguson' gerçeğiyle tanışır...'Asker Bülent' bir general olsun, o zaman siz bakın 'Sir' Ferguson mu kalır?
 
Toplam blog
: 26
: 916
Kayıt tarihi
: 03.11.08
 
 

Nobel ödülü sahibi isimlerin bile sabah ilk iş olarak bloglarına 'bugün başıma çok ilginç bir olay g..