Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Asker istifa ederse niçin? Şimdi ne olmalıdır?

Asker istifa ederse niçin? Şimdi ne olmalıdır?
 

alıntı: beyazgazete.com


Bu yazının gelişimi için tuşlara basarken çok hassas bir konuda yazdığımın farkındayım elbette. 

Bu konuyu yazarken etkilenmemek adına iki gündür gazete yorumlarına pek bakmıyorum. 

İstifa etmek, görevi bırakıp gitmek, bazen hayatımızı değiştirmek adına bazen zorlandığımız zamanlarda… Evet herkes kendi kararlarında özgürdür ama bazı insanlar hayır, hayır, hayır… 

İnanılması gereken gerçekler vardır: 

1. Kurumlar, makamlar ve koltuklar kimseye ait değildir; kimseler oralarda ebedi değildir. 

2. Üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmak zorundayız; yolumuza engeller çıksa bile… 

Bu ülkenin çoğunluğu ordusuna tapar; ordusuna güvenir inanın ki hala böyledir. Çünkü ordumuz bizim bağrımızdan çıkmıştır; bizimdir. Ayrıca ülkemizin jeopolitik ve siyasi konjüktürü açısından bakacak olursak ta sevmenin dışında ordumuz bizim sigortamızdır. Çevremizde ve uzağımızda yer alan bir çok olumsuz ve çıkarcı istek sahiplerinin ordumuzdan, gücünden ve yapabileceklerinden korkmadığını kim diyebilir ki? Peki bizim için güvence olduğunu kim kabul etmez ki? 

Ve şimdi kim bilir kimler gözleri pırıl pırıl ellerini ovuşturuyor; ordumuzun aldığı bu onulmaz yara için. Bir değerimiz daha ellerimizden kayıp gidiyor (mu)? 

Şimdi başa istifa konusuna dönersek: 

Evet koşullar uymadı, gelişmeler sizi rahatsız etti ancak: Sizler bu vatanın , bu milletin komutanlarısınız. Gelip geçici koltuk sahibi insanların değil. İstifa ederken bunu düşündünüz mü? Sizleri istifa kararına getiren noktaları bizlere yansıtıldığı kadar biliyoruz. Bir neden tutuklu bulunan komutanlarımızın emekli edilme düşüncesi imiş. Gündeme gelecekmiş. Bu olabilir; ters düştüğünüz başka noktalar da olabilir. Ancak öğrendiğime göre YAŞ kararları oylama ile alınıyor. Elbette farklı yetkiler de mevcuttur. Ancak kararların oy ile alındığı bir ŞURA’DAN neden oylarınızı eksik kıldınız ve bugün toplanacak YAŞ koltuklarında neden ASKERİ OYLARI eksilttiniz. İşte budur kafama takılan. NEDEN? Karar düşündüğünüzün tersine çıksa bile koyardınız şerhinizi siz de….Kafama takılan sorular bunlardır. NEDEN? 

Akan su aktı geriye çevrilmez DEĞERLİ KOMUTANLARIM. Ama şimdi sizlere yeni bir görev düşüyor: Açıklamalar; bilmediğimiz sizin bildiğiniz ne varsa ülke adına ülkeye zarar vermeyecek şekilde açıklama yapmak. O zaman bir anlamı olur istifalarınızın. 

Bakın suçlamalar var TÜRK ORDUSU hakkında: Kendini yenileyemedi diyorlar, halka kapalı kaldı diyorlar, sınırların dışına çıktı diyorlar, çıkamadı diyorlar…..
Şimdi artık konuşmanızı engelleyen ne var ki? Ya da konuşunca ORDU KONUŞTU diyemez kimse. 

Şimdi yapmanız gereken artık: İnançlarınızı; fikirlerinizi, ülke hakkındaki görüşlerinizi dile getirmek, kaleme kağıda dökmek….. 

Madem kurumları sahiplenmediniz ya da sahiplenemediniz; şimdi kalemi kağıdı sahiplenin; ülkeyi sahiplenin de düşün yollara.. Düşün de görün, gezin, anlayın ama bunu siyasete dökmeden; yani milletvekilliği ya da parti kurma hevesi gütmeden; sadece akil insanlar olarak; sadece akıl üretmek ve paylaşmak için yapın. Akıl olun, hoca olun, sevgi olun, danışsan olun, danışılan olun. 

Ortada tarafsız durarak; sadece MUSTAFA KEMAL ASKERLERİ olarak. Düşün yollara; bu ülke ayrımsız hepimizin… Şimdi siz daha da özgür ama bilinçli… Şimdi bildiklerinizi; özgürlüğünüz ile birleştirip; anlama, görme ve anlatma zamanı…TARAFSIZCA; VATAN AŞKIYLA… DOĞRUYA DOĞRU; EĞRİYE EĞRİ DEMEK DÜŞER ŞİMDİ SİZLERE... ORDU İÇİN; TUTUKLU KOMUTANLAR VE DİĞERLERİ İÇİN, KENDİNİZ İÇİN TÜM BU ÜLKE HALKI İÇİN…… 

BUDUR BU OLMALIDIR YOLUNUZ ARTIK…… 

01.AĞUSTOS 2011 12.58 

 
Toplam blog
: 106
: 680
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

Güneydoğu Anadolu bölgesinin Siverek  ilçesinden çıktım; üstüne Maarif Kolej eğitimi aldım ve tıp..