Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Askere sivil darbe! Genelkurmay Başkanı ve ordu komutanları istifa etti.

Askere sivil darbe! Genelkurmay Başkanı ve ordu komutanları istifa etti.
 

Yarım asırdan beri Türk Ordusu hep darbecilikle suçlanır… 

Doğrudur da! Türk Ordusu 2 kere darbe yapmış, en az üç kere de muhtıra vermiştir. 

Bu güne kadar yapılan darbelerin ülkeye hiçbir katkısı olmamıştır. 

Yapılan darbeler veya verilen muhtıralar, demokrasiye büyük zarar verdiği ve belli kesimin korunmasını sağladığı için, ülkedeki belli bir kesim hep palazlanmıştır. Tabi sonunda da iktidarı ele geçirecek kadar güçlenmiştir. 

Bildiğiniz gibi Türk Ordusu bu gün yapmadığı bir darbenin hesabını vermek zorunda kalmıştır. Darbeye teşebbüs adı altında, 173 muvazzaf, 77 emekli subay tutuklu… 

Bu subaylarla ilgili hazırlanan iddianameler, kamuoyu tarafından iyi algılanmadığından olsa gerek, iddianamelerdeki yazılı suçlara kimse inanmamaktadır. Bir savcı 170 emekli ve muvazzaf askerin tutuklanmasını talep ediyor, iki hâkim tutuklamaya karar vererek, mahkeme salonundan kaçmasınlar(!) diye mahkeme salonunun kapısı kilitlenebiliyor. Sonra da bunun adına ‘İleri Demokrasi’ deniliyor. 

Dedik ya bizim ordunun geleneğinde darbe yapma var. Bu nedenle herkes bir darbeyi ancak ordunun yapabileceğini sanırken, bu kez tam tersi bir darbe oldu. Bu kez darbeyi yapan Hükümet kanadı!.. 

Evet, Hükümet yaptığı kansız bir darbe ile ordunun üst kademesinde bulunan Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlarını görevden aldı! 

Siz bakmayın Komutanların istifa ettik açıklamalarına! Sonradan emekliliklerini isteseler bile, Hükümet tarafından görevden alınacakları belli olunca, kendilerini kahraman göstermek için istifa açıklaması yapıyorlar. 

Aslında bu paşaların çoktan görevden alınması gerekirdi! 

Nedeni şu: Maiyetine sahip çıkmayan, yönettiği kurumun onurunu yerle bir eden bir yöneticinin, o koltukta oturmasının ne anlamı var? 

Geçen dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve dün istifa(!) eden eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner, emirleri altında bulunan 173 muvazzaf askere sahip çıkamamışlardır. Ayrıca 77 emekli subay da cabası! 

Bir ülkenin, bir kurumunda bu kadar suçlu bir arada bulunamaz! Eğer bir kurumda bu kadar suçlu varsa, öncelikle bunu barındıranlardan hesap sorulmalıdır! 

Ancak hesap sorulurken ayrımcılık ta yapılmamalıdır. Örneğin; Balyoz Davasından o kadar subay tutuklanırken, dönemin 1. Ordu Komutanı, Hava ve deniz Kuvvetleri Komutanları içeri tıkılırken, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanına dokunmamak neyin nesi? Bu ülkede 1. Ordu Komutanlığı kime bağlı? 

Tüm kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, suç işlerken, sadece Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanının bu suçların dışında kalması, kalabilmesi mümkün müdür? 

Evet, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları istifa ederek, iktidarın önünü açmışlardır. Geçen yılki YAŞ toplantılarından da anlaşılacağı üzere, yeni Genelkurmay Başkanı bu makama hazırlanıyordu. Umduğundan iki yıl önce bu koltuğa oturdu. Böylece, iktidar kendi kafa yapısına uygun bir Genelkurmay Başkanı ile çalışma imkânına kavuştu. 

Yalnız benim anlamadığım bir olay var. Jandarma Genel Komutanı iken son derece başarısız bir grafik çizen yeni Genelkurmay Başkanımız, bu görevinde başarılı olabilecek mi? 

İnşallah yeni gelen Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları personellerine sahip çıkarlar. 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..